05 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

Tokat 23°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
Tokat PARÇALI BULUTLU 23°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Yeni dünyanın kutup başı Türkiye olacak

ad826x90

AK Parti Tokat İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı, partinin üst düzey isimleri ve teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi

AK Parti Tokat İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı, partinin üst düzey isimleri ve teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda küresel siyasetten yerel yatırımlara, muhalefetin tutumundan yaklaşan belde seçimlerine kadar pek çok kritik konu masaya yatırıldı.

AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Dizer’in açılışını yaptığı toplantıya, AK Parti Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt Mustafa Arslan Cüneyt Aldemir ile AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Alan ve tarihçi yazar aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu katıldı.

Toplantıda İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu’nun muhalefete yönelik sert eleştirileri ve Tokat milletvekillerinin şehre dair müjdeleri öne çıktı.

Toplantıda ilk olarak söz alan tarihçi yazar ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, dünya siyasetindeki dengelerin değiştiğini vurgulayarak Türkiye’nin bu yeni düzendeki stratejik önemine dikkat çekti. Cevizoğlu, “Dünyanın değişmesi gerekiyor. Kurulacak yeni dünya çok kutuplu olacak ve bu dünyada Türkiye yepyeni, güçlü bir kutup başı haline gelecek. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza borçluyuz. Bugün nerede bir mazlum varsa Türkiye oraya koşuyor, dünya bizim ağzımıza bakıyor,” dedi.

Cevizoğlu, toplumun temel taşı olan aile yapısına yönelik tehditlere de geniş yer ayırdı: “Dünya değişiyor ve bu çok kutuplu dünyada Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü bir kutup başı olacak. Ancak içerde aile yapımızı korumamız gerekiyor. Bugün televizyon dizileri ve sosyal medya mecraları çocuklarımız üzerinde yırtıcı bir etki yaratıyor. Aileyi kaybedersek her şeyi kaybederiz. Çekirdek aile değil, geniş aile olgusunu yeniden kurmalı, komşuluk ilişkilerini canlandırmalıyız. Sadece kadının isminin kullanıldığı güvenli olmayan mecralarla doğru sonuçlara ulaşamayız.”

Konuşmasının büyük bir bölümünü CHP’nin Atatürkçülük anlayışını eleştirmeye ayıran Cevizoğlu, Meclis’teki bütçe görüşmelerinden çarpıcı bir anektodu paylaştı: “Yüz yıllık Atatürk’ün partisiyiz diyenler, Meclis kürsüsündeki ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ yazısının altındaki Atatürk imzasında neden ‘A’ harfinin küçük olduğunu bile bilmiyorlar. Cevap veremeyince sadece bağırıyorlar. Atatürk’ü kendilerine maske yapmışlar ama onun tam bağımsızlık ve yerli üretim ilkelerinden bihaberler. Atatürk onlara ‘belediye kasalarını boşaltın, rüşvet dağıtın, mezar başında rakı kadehleriyle poz verin’ demedi. Karşımızda böyle bir muhalefet var.”

Yusuf Beyazıt, dünyadaki zulme dikkat çekerek Türkiye’nin bir huzur adası olarak kalmasının önemine değindi. Filistin ve Orta Doğu’daki gelişmeleri “kanayan yara” olarak niteleyen Beyazıt, “Zannetmeyin ki Irak’ta, Suriye’de yapılanların hesabını yarın Türkiye’de sormak istemeyecekler. Çanakkale’nin, Malazgirt’in rövanşını almak için pusuda bekliyorlar. Ama biz bu vatan üzerinde ameliyat yaptırmayacağız,” ifadelerini kullandı.

Tokat’a yapılan yatırımlara da değinen Beyazıt, muhalefetin “seçim” çağrılarına “Hodri meydan, hadi istifa edin de görelim” diyerek tepki gösterdi. Beyazıt konuşmasını, “Bizim dava arkadaşlığımız pazara kadar değil, mezara kadar, hatta ebediyete kadardır,” sözleriyle tamamladı.

Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ise teşkilatın seçim hazırlıklarını ve ilçelerdeki son durumu değerlendirdi. İl ve ilçe başkanlarının büyük bir fedakarlıkla çalıştığını belirten Arslan, “Önümüzde 4 beldede seçim var. Programımız dahilinde çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah bugünlerde adaylarımızı da kamuoyuyla paylaşacağız. Hedefimiz 4 beldenin dördünde de zafer kazanmak,” dedi. Şehirdeki yatırımların takipçisi olduklarını belirten Arslan, özellikle doğalgaz ve altyapı hizmetleri için Ankara’da yoğun bir mesai harcadıklarını ifade etti.

Cüneyt Aldemir, şehre kazandırılacak somut projeler hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Teşkilatın sahadaki gücüne vurgu yapan Aldemir, Tokatlıların merakla beklediği projelerle ilgili şunları söyledi: “Şehir hastanemizle ilgili proje süreci tamamlanmak üzere, inşallah yıl sonuna kadar temelini atmış olacağız. Ayrıca Milli Savunma Bakanımızla yaptığımız görüşmeler çok olumlu geçti; eski havalimanı bölgesine bir askeri birlik getirilmesi konusunu yakından takip ediyoruz. Bunun yanı sıra bin 500 kişilik kapalı spor salonumuzun ihale süreci ve 500 kişilik yeni istihdam planlamalarımız da şehrimize hayırlı olsun.”

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Alan ise ” Burada il başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize, esnafımızın her kademesine ve başta Tokat milletvekillerimiz olmak üzere hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, onları tebrik ediyorum. İnşallah gelecek seçimlerden sonra Tokat’ın bir tarih yazacağına inanıyorum. Sağ olun, var olun.”dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Tokat’ı İstanbul’da Büyütmek, İstanbul’u Tokat’a Yaklaştırmak

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.