Telefon
WhatsApp
Yeraltı Çarşısı Revize Ediliyor

Mülkiyeti Tokat Belediyesi’ne ait Hüdai Sayıbaş Yeraltı Çarşısı’nın modernizasyonu için DOKAP ile Tokat Belediyesi arasında protokol imzalandı. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak destek ile Yer altı Çarşısı tarihi Taşhan tarzı bir görünüme kavuşacak

Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda, mülkiyeti Tokat Belediyesi’ne ait Hüdai Sayıbaş Yeraltı Çarşısı’nın modernizasyonu için Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) ile Tokat Belediyesi arasında protokol imzalandı. Belediye Başkanlığı makamında protokol DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ile Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, arasında imzalandı.


Takribi 10 milyon liraya mal olacak destek ile Tokat Yeraltı Çarşısı, Taşhan benzeri bir yapılanma ile ortasında tek bir açık alanın olacağı, çevresinde dükkanların bulunacağı, giriş çıkışların yürüyen merdivenlerle yapılacağı modern bir görünüme kavuşacak. Hali hazırda 57 olan dükkan sayısı ise modernizasyonun ardından 50 civarında kalacak.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki DOKAP’ın Başkanı Hakan Gültekin, protokol imzalarının atılması sonrasında yaptığı açıklamada DOKAP 11 ilde yoğun şekilde tarım, hayvancılık, turizm, eğitim, kültür konularında proje bazlı destek veren, kaynak veren bir kurum olduğunu, 2016 yılında Tokat’ın DOKAP’a dahil olduğunu hatırlattı. Gülteni, “Özellikle Yeraltı Çarşısında 57 dükkan ve çevresiyle ilgili destek verdik. Bu destek nitelikli bir proje olduğundan ötürü verildi” dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise “DOKAP bizim göz bebeğimiz olan kurumlardan bir tanesi. Tokat’ın da içerisinde olduğu 11 ilde çok önemli işler yapan, destekler veren bir kuruluşumuz. Bizim Tokat Belediyemiz için de bir ilk oldu. İlk kez biz de DOKAP ile beraber projemizi yürüteceğiz. Tokat’ın simgesi olan, Belediye Başkanı olmuş isimlerimizden rahmetli Hüdai Sayıbaş’ın adı Yeraltı Çarşımızın modernizasyonu ile ilgili bir çalışmaya verilen destektir bu. 1986-87 yılında yapılmış bir Yeraltı Çarşısıydı. O zaman Tokat’ta ciddi anlamda ses getiren, esnaf grubunun yoğun olarak kullandığı çok güzel bir çarşıydı. Tabi çarşımızın son yıllarda bir yenilenmeye, revizyona ihtiyacı var” dedi.

Projenin bitmek üzere olduğunu belirten Eroğlu, detayları şöyle verdi: “Yer altı Çarşımızdaki hem dükkanları hem çarşı avlusunu hem yine çarşıdaki farklı düzenlemeleri içinde barından bir proje. Yaklaşık maliyet10 milyon liraya yakın bir rakamı bulacak. İçerisinde tek bir boşluk olacak, avlunun olduğu, etrafından dikdörtgen şeklinde dükkanların olduğu bir hale bürünecek. Şuanda fiziki anlamda iki tane kareden oluşan bir görüntüye sahip. Şimdi biz bunu tek bir bütün haline getireceğiz, ortasında güzel bir boşluk ve yeşil alanda dinlenilebilecek bir hale getireceğiz. Biraz dükkan sayısında azalma olacak gibi, muhtemelen 7-8 dükkan azalacak gibi. Mülkiyeti bizde olan yerler. Esnafı mağdur etmeden, esnafın daha iyi iş yapacağı hale bürüneceği bir çarşı hüviyetine kavuşturacak, onlarla birlikte kararlar vererek bu süreci yürüteceğiz. DOKAP’ın vereceği destek ve Belediyemizin sağlayacağı öz bütçe ile bu projemizi inşallah hayata geçirmeye başlayacağız. Bu yıl içinde ihale yapmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki birkaç ayda projemizin bitişini bekliyoruz, sonrasında ihalemiz olacaktır. Tahminime göre Ekim, Kasım ayında ihaleye çıkmış oluruz. İhale sonrasında en kısa sürede bitireceğiz.”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği