Telefon
WhatsApp
ÜNİVERSİTE DEVLET POLİTİKASININ AKSİNE BİR POLİTİKA YÜRÜTÜYOR

Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, “40-50 öğrencinin yıllardır eğitim gördüğü, ailelerin ve çocukların bin bir emeği ile açılıp yıllardır hizmet vermekte olan anaokulunu, yenisini yapmadan yıkarak aileleri zor durumda, çocukları ortada bırakan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ve Hastane Başhekimine yazıklar olsun!” dedi.

Bugün şube binasında bir basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ve Hastane Başhekimi ile yaşadıkları ‘anaokulu’ sorununu dile getirdi. Sağlık çalışanları için anaokulunun büyük önem taşıdığına vurgu yapan Başkan Mantar, yaşadıkları sorunu çözemediklerini ve basın açıklaması yapma gereği duyduklarını belirtti.

Sendika olarak, çalışanlara hizmet verirken, sorun ve sıkıntıların çözümünde 3 yola başvurduklarını kaydeden Mantar, “Birincisi İletişim. Sorunları çözüm önerileri ile birlikte yetkililerle konuşarak çözmeye çalışıyoruz. Çözemezsek ikinci yolumuz resmi yazışmaları yapmak. Yine çözemediysek üçüncü yolumuz basın açıklaması, eylem vb. faaliyetler yaparak, çalışanlarımızın sesini yetkili mercilere duyurmaya çalışmaktır” dedi.

“REKTÖR ŞAHİN SÖZ VERMİŞTİ”

Yaklaşık 7 yıldır 40-50 civarında öğrenciye hizmet vermekte olan anaokulunun yıkılacağını ilk öğrendikleri zaman Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin ile görüştüklerini aktaran Mantar, “Rektör Bey mevcut anaokulu yıkılsa dahi, yeni öğretim dönemi başlamadan yenisinin mutlaka yapılacağını, çocuklar ve ailelerinin asla sıkıntı yaşamayacağını söyleyerek bize söz verdi. Sayın Rektörün sözüne güvenip belli bir süre bekledikten sonra hiç bir çalışma yapılmadığını gördüğümüzde hemen resmi yazışmalar yaparak anaokulunun bir an önce yapılmasını talep ettik. Maalesef olumlu bir cevap alamadık” şeklinde konuştu.

“ALIN OKULUNUZU, ÇIKIN TOPRAĞIMIZDAN MANTIĞINA BÜRÜNDÜLER”

Anaokulunun yapılma, yıkılma ve tekrar yapılmama sürecini özetleyen Başkan Mantar; “Bizler o dönemde bu anaokulunun açılması için çalışanlardan almış olduğumuz talepleri, yetkililere ulaştırmış, çocuklar ve aileleri ile birlikte anaokulu talebimiz için Hastane önünde basın açıklaması yapmıştık. Sonrasında Hastane Yönetimi, Rektörlük ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yazışmalar yapılarak Üniversite Hastanesine anaokulu talep ettiler.

Milli Eğitim Müdürlüğü okul için; ‘Yer gösterilmesi durumunda anaokulunun inşaatını yapar, içini donatır, Milli Eğitimin bütün personelleri ile hizmet veririz ve eğitime açarız’ dediler ve böyle de oldu.

Anaokulu yapılacak yeri tahsis ettikten sonra Milli Eğitim anaokulunu yaptı. Üniversitenin hiçbir harcama yapmasına gerek kalmadan ve 6-7 yıldır çalışanlarımızın çocukları burada eğitim görmekte idi.

Okulun açılmasıyla yüzde 60’tan fazla sağlık çalışanın eşlerinin de sağlık çalışanı olması münasebetiyle daha huzurlu işbaşı yaptılar. Çocukları da daha mutlu oldular. Her geçen gün ihtiyaç artarken Milli Eğitim tarafından yenisinin yapılması için talep edilen 250 metrekarelik yeri göstermeyerek müsaade etmeyen, alın okulunuzu çıkın toprağımızdan mantığına bürünüp, mevcut anaokulunu da yıkan Üniversite Rektörüne ve Hastane Başhekimine yazıklar olsun!” dedi.

“DEVLET POLİTİKASININ AKSİNE BİR POLİTİKA YÜRÜTÜYORLAR”

Anaokullarının kapasitesinin arttırılması gereken bir dönemde yıkılan okulun yerine yenisinin yaptırılmamasına anlam veremediklerini vurgulayan Başkan Mantar, “Bugün devletin bütün kurumları açma yönünde politika izlerken Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ve Üniversite Hastanesi Başhekiminin kapatma yönünde politika izlemesi bizleri ve değerli çalışanlarımızı üzmüştür. Kendileri devlet politikasının aksine bir politika yürütmektedirler. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı 5 tane öğrencinin olması durumunda bile köy okullarını açmayı hedeflemişken, Devlet Hastanesinde yüzden fazla çocuk anaokulunda eğitim görmekteyken, ilçeler dahil bir çok hastanede anaokulu açılmaya devam ederken Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin anaokulunu yıkma yönünde politika izlemesi akıllara durgunluk vermektedir. Bu politika kimlerin ve hangi aklın ürünüdür? Bu yaşananları şaşkınlıkla izliyor ve yazıklar olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

Mantar, anaokulunun inşaası için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydederek açıklamasını şu ifadeler ile sonlandırdı;

“Bizler Rektör Hoca ile görüşüp söz aldığımızda; birçok kişi bize “kesinlikle açmazlar, çünkü sizler anaokulunun açılması için mücadele verdiğinizde şuandaki Başhekim yani birinci adam o zaman Başhekim Yardımcısı yani ikinci adamdı.  Daha sonra o zamanın Başhekimi ile birlikte idarecilik görevi sona erdiğinde anaokulu açılabildi. Bu nedenle kendisinin yönetici olmadığı zamanda yapılanı yıkar yenisine de müsaade etmez, Rektör hoca da sesini çıkaramaz” söylentilerine biz itibar etmedik. Okullar açıldığı halde mevcudu yıkıp, yenisinin yapılmasına müsaade etmeyerek kendilerine güvenmeyenleri haklı, sözüne güvendiğimiz için ise bizleri haksız çıkartan Üniversite Rektörüne ve Hastane Başhekimine yazıklar olsun!

ANKET SONUCU ANAOKULU AÇILSIN DİYOR

Geçen hafta binden fazla çalışanın bulunduğu Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesinde bu konuyla ilgili tekrar anket yaptığımızda istisnasız tüm katılımcıların talebi anaokulu açılmasını yönündeydi.

Toplumun hemen her kesimi tarafından yaptığı hizmetlerle takdir gören sağlık çalışanlarına anaokulu açmak yerine kapatmayı, yapmak yerine yıkmayı, çalışanların istek talep ve ihtiyaçlarını hiçe sayarak Devlet Politikasının tersine hareket eden Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ve Hastane Başhekimine yazıklar olsun!

HASTANENİN KÂRA GEÇMESİ İLE ÖVÜNMEK YANLIŞ

Sayın Rektör ve Hastane Başhekimi kurumun başarısından bahsederken pandemi sürecinde Üniversite Hastanesi dışındaki tüm hastanelerin pandemi hastanesi olmasından dolayı artan hasta sayıları, artan iş yükü karşısında Doktorunun, Hemşiresinin ve Memurunun eliyle vatandaşa sunulan başarılı sağlık hizmetlerinden bahsetmesini beklerken; Hastaneyi maddi anlamda çok kara geçirdik demesini talihsiz ve yanlış görüyoruz.

Çalışanlara Anaokulunu çok gören, çalışanların emeğini hiçe sayan Hastane Başhekimi ve Rektörü Sosyal Devlet İlkesini unutup,

-Hastaneleri Ticarethane merkezi gibi görmekte,

-Çalışanları köle gibi görmekte,

-Hizmet verdiği vatandaşı ise müşteri gibi görmektedir.

Özetle bugün devlet politikası anaokullarını açılması yönünde iken; Tokat’ta Milli Eğitim tarafından 40’tan fazla Anaokulu açılmışken, sağlıkta ihtiyaç olan tüm kurumlarda anaokullarının binasını kurumlar kendileri yapmakta iken, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde kurumun bina yapmasına gerek kalmadan sadece okul için yer gösterecekken, Milli Eğitim tarafından yapılan anaokulu yıkan Üniversite Rektörü ve Hastane Başhekimini tüm yetkililere şikâyet ediyoruz.

MİLLİ EĞİTİM YAPIYOR, REKTÖR YIKIYOR!

Sayın Rektör ve Hastane Başhekimi, anaokulunun yapılması için yer göstermeyerek devletin politikasının tersi yönünde hareket edip, 5 öğrenci olan yere okul yapan yöneticiler varken, 60 öğrenci olan yerdeki okulu yıkacaksalar, onurlu ve gururlu yöneticiliğin gereği olarak onları istifaya davet ediyoruz.

KRAL ÇIPLAK

Çalışanların çalışma motivasyonunun artması için hem çalışanların hem de çocukların daha mutlu olması için anaokulu açılana kadar sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Kral çıplak dediğimiz için ödenmesi gereken ne bedel varsa çalışanlarımız için bu bedeli ödemeye hazır olduğumuzu bilinmesini ister, hepinize saygılar sunarım.”

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği