Telefon
WhatsApp
TRT Haber Muhabiri Dursun Ekrem Er ile İHA Tokat Muhabiri Nurhan İçmez Genç Gazetecilerle Buluştu

Radyo Televizyon ve Grafik Bölümlerinde okuyan lise öğrencileri, Tokatlı gazetecilerle buluştu

 

Tokat Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Radyo Televizyon Bölümü ve Grafik Bölümünde okuyan lise öğrencileri 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü kapsamında düzenlenen panelde gazetecilerle buluştu. Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve TRT Haber Muhabiri Dursun Ekrem Er ile İHA Tokat Muhabiri Nurhan İçmez’in konuk olduğu programda, iletişim, geleneksel medya, yeni medya, basın özgürlüğü gibi konularda bilgi verilirken, gazeteciler öğrencilerle mesleki tecrübelerini de paylaştı.

 

Tokat Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte gazeteciler öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. Gazeteci Dursun Ekrem Er program sonrasında yaptığı değerlendirmede: “Gençlerimizle bir arada olmanın büyük keyfini yaşadım. Gelen sorular çok kaliteli ve mesleği öğrenmeye odaklıydı. Bu da demek oluyor ki, yakın gelecekte iletişim anlamında radyo, televizyon, gazete gibi kurumlarda çalışacak yeni bir nesil gümbür gümbür geliyor. Henüz lise öğrencisi olmalarına rağmen mesleğe ve meslek etiğine bakışları da mutlu ediciydi. Sektör her ne kadar daralıyor olsa da, idealist öğretmenlerinden aldıkları öğrenim ve yine aynı öğretmenlerinden aldıkları özgüven eğitimi ile birçoğu ile yakın gelecekte sahada birlikte çalışacağımıza inanıyorum. Okulumuza, müdürümüze ve öğretmenlerimize davetleri için teşekkür ediyor, öğrencilerimizin ise yollarının açık olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Gazeteci Nurhan İçmez de gençlerden gelen soruları tek tek cevaplayarak onlara rehberlik etmeye çalışmaktan mutlu olduğunu söyledi. İçmez: “Mesleki anlamda kendilerini yetiştirebilmeleri için okudukları bölümler kendileri için büyük bir şans. Edinecekleri saha deneyimi ile birlikte çok başarılı gazetecilerin, radyocuların, grafikerlerin ve televizyoncuların bu okuldan çıkacağına yürekten inanıyorum. Kamera önünde ya da arkasında, iletişimin her anlamda mutfağında olmak isteyen azimli, kendine güvenen gençleri gördüm. Onların azimlerini, öğretmenlerinin ise özverilerini takdir etmemek elde değil. Hepsinin yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği