Telefon
WhatsApp
TOKATLI SİVİL TOPLUM VE İSTANBUL”DA TOKAT TANITIM GÜNLERİ

 

500 Tokatlı dernek, 25 federasyon ve konfederasyon, Tokat adına,  İstanbul tarihinde ilk defa bir araya gelmişler,  başkan ve yönetimleri  gönül birliği yapmışlar ve büyük Tokatlılar buluşması olarak gördüğüm 3. Tokat Tanıtım Günlerini hep birlikte yapmaya karar vermişler.

 

İstanbul “da kaldığım süre içerisinde beni en fazla üzen şey Tokatlıların bir araya gelemiyor olmasıydı.

 

Siyasi dernekler, Alevi, Sünni köyleri dernekleri gibi bir araya gelen Tokatlılar, maalesef Tokat çatısı altında bir arada olamıyorlardı.

 

Biz hepimiz Tokatlı değil miyiz?

 

Öncelikle, sen o sun ben buyum gibi ayrıştırmadan kurtulup bir araya gelen tüm dernek, federasyon ve konfederasyon başkan ve yöneticilerini kutluyorum.

 

Çok önemli bir adım atarak, 3. Tokat Günlerini hep beraber düzenliyorlar.

 

Tokat ”ta yaşayan biri olarak bu birlikteliğin enerjisini hissettim.

 

Kim ön ayak olduysa Allah razı olsun.

 

Devamını daha kuvvetli bir şekilde beklerim.

 

Sosyal mecrada yazılan çizilenlerin bu birliktelikten rahatsızlığından dolayı olduğunu söylemek isterim.

 

Kullanabilecekleri, yönlendirebilecekleri, bir araya gelmesini isteemdikleri,  Tokatlılar ellerinden gidiyor.

 

İstanbul “da ki Tokatlı sivil toplum örgütlerinin aynı masada resim paylaşmaları,  sayıları bir elin parmağını geçmeyen sosyal medya tetikçilerinin kafasını yedirtti.

Her şeye rağmen biz büyük bir TOKAT ailesiyiz.

1-4 Aralıkta Yenikapı Sahili Etkinlik alanında Tokat İstanbul” da olacak

 Evliya Çelebi’nin  "Halk zevk ehlidir, gariplerle dostturlar, kin tutmaz, hile bilmez, derya gönüllü, halim selim insanlardır. Herkese iyi zanda bulunurlar, iyi geçinirler" diye tarif ettiği misafirperverliğimiz ile İstanbul’a Tokat geliyor.

 

Hacı Bektaş-ı Veli”nin dilinden dökülen "Alimler konağı, fazıllar yurdu ve şairler yatağıdır" sözü, sazı ile Tokat İstanbul “da olacak.

 

Gazi Osman Paşa gibi komutanların yetiştiği, coğrafi konum itibariyle eşsiz doğal güzelliklere sahip, tarihle iç içe yaşayan bir şehir İstanbul “da görücüye çıkacak.

Kültürümüz, sanatımız, insanımız, kimliğimiz ile orada olacağız.

Tokat”ımızın kebabını, sarmasını, pekmezini tatmak isteyen, yazmasını başına bağlamak isteyen, omuz halayı ve ellik ile oynamaya davetlisiniz.

 

İstanbul, 11 ilçemiz ve Kazova, Turhal Ovası, Erbaa Ovası, Niksar Ovası, Artova Ovası ve Zile Ovasında yetişen tarımsal ürünlerle  buluşacak.

 

Biz Tokatlı Sivil Toplum Örgütlerinin bir araya gelerek organize ettiği 3. TOKAT TANITIM GÜNLERİNE tam destek veriyoruz.

 

Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Ticarete ve Sanayi Odası ve 11 ilçe belediyemizin katkı sağladığı bu organizasyonun şehrimize güzellikler katmasını bekliyorum.

3.Tokat Tanıtım Günlerine katkı sağlamak yerine, kendi küçük çıkarları için bu birlikteliğe suikast düzenlemeye çalışan kim varsa, onlar Tokat’ın ve Tokatlının düşmanlarıdır, siz onları da tanımış oldunuz.

Saygılarımla

 

Hüseyin Kömür

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği