Telefon
WhatsApp
Tokat Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik

Tokat Yeni Hayat Yapı Kooperatifi Başkanı Osman Destebaşı, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanı Ali Çelik’in, firması üzerinde kooperatiflerine ölçüsüz, ayarsız fatura kestiği iddiasında bulundu.

 
 

Tokat Yeni Hayat Yapı Kooperatifi, geçtiğimiz Salı günü Genel Kurul’unu gerçekleştirdi. Kooperatif Başkanı Osman Destebaşı, genel kurulda üyeleriyle yaptığı paylaşımlardan öne çıkanları, düzenlediği basın toplantısında kamuoyuna duyurdu. Kooperatifte çözüm bekleyen birçok sorunun ve nedenlerini anlatan Başkan Destebaşı’nın, düzenlenen toplantıda TSO Başkanı Ali Çelik ile ilgili olan iddiası ise şok etkisi yarattı.

 

PEŞKEŞ, AVANTA, AYARSIZ FATURA İDDİASI

Başkan Destebaşı, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr Ali Çelik’in, sahibi olduğu firması üzerinden kooperatife ölçüsüz ve ayarsız olarak fatura kestiğini, bu faturalarda muhatabın aslında müteahhit firma olduğunu, buna rağmen ilamsız takip ile kooperatife icra işlemlerinin başlatıldığı iddiasında bulundu. Destebaşı’nın, TSO’nun, tarihi 12 Kasım 2022 oda seçimlerine kadarki başkanı olan Dr Ali Çelik ile ilgili kullandığı ifade ise şöyle oldu: “Tokat'ın ticaret ve sanayisinin başında olan Ticaret Odası Başkanı'nın firmasının normalde müteahhit firmaya yapması gereken iş güvenliği ve iş yeri hekimliğini; müteahhit firmalarla aralarında ne yaşandıysa kooperatife çevirerek, bir takım ölçüsüz, ayarsız faturaları kooperatife keserek, ilamsız takiple kooperatifimize icra yaptığını gördük. Ama yalanı bulamadığı zaman doğru söyleyen, nenemin tabiriyle: ‘diline yalanın yuva yaptığı insanın belli ki midesine de haram yuva yapmış,’ Seyirtepe’den başlayan peşkeşi, organize sanayide insanların arsasını FETÖ'cülere avanta vermek için bölme girişimleri yetmiyormuş gibi; kooperatifte de böyle bir manzarayla karşılaşmamız memleket açısından daha üzücü olarak gördük” ifadeleri kullandı.

 

DESTEBAŞI’NDAN GÜNDEMİ DEĞİŞTİRECEK AÇIKLAMA

Tokat Yeni Hayat Yapı Kooperatifi Başkanı Osman Destebaşı’nın toplantıya katılan basın mensuplarını iddialarıyla şaşkına çevirdiği basın açıklaması kelime kelimesiyle şöyle oldu:

 

YENİ MÜTEAHHİT İLE ANLAŞILDI

“Değerli Basın Mensupları. Hepiniz Yeni Hayat Yapı Kooperatifinin yönetim binasına hoş geldiniz. 30 Haziran'da devraldığımız Yeni Hayat Yapı Kooperatifi yönetiminde hiç umulmadık, oldukça büyük, halledilmesi zor problemlerle karşılaştık. Ama şükür olsun ekibimizle birlikte, aşama aşama problemleri çözerek devam ediyoruz. İlk önce kooperatifimize geldiğimizde kooperatife aşağıda ruhsatsız olarak binalarda oturan üyelerimizin yaklaşık aylık 20 bin lira kooperatife elektrik faturası ödettiklerini tespit ettik. Öncelikle bu meseleyi hallettik. Kooperatifimiz artık bu insanların elektrik faturalarını ödemiyor. İkincisi 2019 yılından beri kooperatifimizde çalışan firma ile avans yöntemiyle çalışıldığı için ve firma hak ediş ve fatura düzenlemediği için bize ciddi manada problemlerin olduğunu tespit ettik. Bu hesaplamaları 45 gün dışarıdan da bulduğumuz ekiplerle gece gündüz organize ederek bir seviyeye getirdik. 2 ay süre boyunca müteahhit firma yetkilileriyle ciddi manada görüşmeleri yaparak 40 milyon lira civarında müteahhidin yaptığı icra ve 220 daireye koyduğu haczi, mahkeme ilamı yerine geçen arabuluculuk nezaretinde anlaşmaya bağlayıp müteahhit firmayla bir önceki müteahhit firmadan faturamızı da temin ederek ilişkimizi kesip, yeni bir müteahhit firmaya kalan işlerimizi ihale ettik.

 

BARO BAŞKANLIĞINA ÇAĞRI

Şimdi burada bu problemleri hallederken içeriden ve dışarıdan kooperatife ciddi sıkıntıların verdiği bir takım organizasyonların olduğunu da tespit ettik. Önümüzdeki dönem baro seçimlerinin olduğunu müşahede ediyoruz. Şimdiden seçilecek baro başkanını tebrik ediyorum. Avukatlık gibi bir güzide mesleği, avukatlık gibi savunmanın en önemli ayağını özellikle bizim kooperatif nezdinde saldırıya çeviren bir takım avukatların olduğunu, her önüne gelen icraya atladıklarını, burada birtakım daireleri satışa zorladıklarını, oysa bankanın ve belediyenin ipotekleri olmasına rağmen, ellerine bir şey geçmeyeceğini bile bile burayı sıkıntıya sokmak için mücadele ettiklerini gördük. Bunların bir kısmının ayağını kestik. İnşallah seçilen Baro Başkanı bu mevzuya dikkat çeker. Meslektaşlarını bu konuda uyarır diye düşünüyorum.

 

YAPMADIKLARI İŞİN İCRASI BAŞLADI İDDİASI

Yine ilimizde siyaset yapan 100 yıllık siyasi partinin ilçe başkanlığını yapan insanların buraya iş yapma karşılığı aldıkları senetlerin karşılığındaki işleri yapmayarak, yine başka bir siyasi parti mensubu üzerinden icra yaptıklarını gördük. Uyarmamıza rağmen il başkanları nezdinde girişimlerimizde bulunmamıza rağmen hala bir çözüme kavuşturmadıklarını gördük. İnşallah onlar da bu yaptıkları yanlıştan geri dönerler diye düşünüyorum.

 

TSO BAŞKANI ALİ ÇELİK HAKKINDA DA KONUŞTU

Yine en üzücü karşılaştığımız manzara Açel diye, hem de Tokat'ın ticaret ve sanayisinin başında olan Ticaret Odası Başkanı'nın firmasının normalde müteahhit firmaya yapması gereken iş güvenliği ve iş yeri hekimliğini, müteahhit firmalarla aralarında ne yaşandıysa kooperatife çevirerek, bir takım; ölçüsüz, ayarsız faturaları kooperatife keserek ilamsız takiple kooperatifimize icra yaptığını gördük. Ama yalanı bulamadığı zaman doğru söyleyen, nenemin tabiriyle ‘diline yalanın yuva yaptığı insanın belli ki midesine de haram yuva yapmış,’ Seyirtepeden başlayan peşkeşi, organize sanayide insanların arsasını FETÖ'cülere avanta vermek için bölme girişimleri yetmiyormuş gibi, kooperatifte de böyle bir manzarayla karşılaşmamız memleket açısından daha üzücü olarak gördük.

 

ÜYELERİMİZ ARKAMIZDA

Tabii bu arada üyelerimiz de ciddi manada bizim arkamızda durdu. 30 Haziran'dan beri. Özellikle bir üyemizin isminden bahsetmek istiyorum. Bir öğretmen arkadaşımız Hatice Yüksel ve eşi Hamit Yüksel'in gösterdikleri tavır ve destekleri için tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Önceki akşam biz bir genel kurul yaptık. Bu genel kurulda üyelerimize, kooperatifimizin bütün röntgenini çekip neyi var, neyi yok, ortaya koyduk. Yapılması gerekenler konusunda üyelerimize bilgi verdik ve birtakım önerilerde bulunduk. Bu önerilerimizin hemen hemen tamamını oy birliğiyle geçirdi üyelerimiz. Yine üyelerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra belli ki; kooperatif yönetimiyle üyeler arasındaki güven tesis edilmiş oldu. Bundan sonra üyelerimiz kooperatife olan parasal yükümlülüklerini yerine getirdikleri takdirde, bu 655 en kısa zamanda milletimizin kullanımına sunup, Tokat'ın ekonomisinde kira maliyetlerinin yüksekliğinin düşürülmesinde, bir katkımız olacağını düşünüyor; tüm destek veren, yardım eden yönetim kurulu üyelerimize, üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılar.”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği