Telefon
WhatsApp
Tokat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bora
 
Tokat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bora, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleriyle beraber Kanal 60 Haber Merkezine ziyaret de bulundular.
 
 01 Ekim Cumartesi günü  yapılacak seçimlerde yeniden aday olduğunu duyuran  Başkan Lütfi Bora "şeffaflık, hesap verebilirlik, istişareye açık olmak, işbirliği ve uyum anlayışımızla icraatta varız, taşın altına elimizi koymada varız. Bereketli bir Tokat için hareket ediyoruz. Tokat’ta artan mısır üretimine karşılık azalan pancar üretimine de dikkat çeken Bora “Turhal’a giderken pancar göremedim üzüldüm. Bütün ürün mısıra kaymış. Pancar olacak ki Turhal Şeker Fabrikamız çalışsın, pancar üretimi tüm ovalarımızda elzem olarak üretilmeli" dedi.
 
 
Ziyarette Başkan Bora  "Tokat Ticaret Borsası üyelerinin 5’te birinin Tokat’ta 5’te 4’ünün ise ilçelerde olduğunu belirten Lütfü Bora, göreve geldiğinde Ticaret Borsası’nın rehin altında bir binası olduğunu, belediyeye 1 milyon 700 bin lira borca karşılık 1 milyon 300 bin lira olan bina ve belediyeye kalan 400 bin lira borcu göreve geldikten 1 ay sonra binayı belediyeye vererek o binadan ayrıldıklarını anlattı. Bora “Yani 2013’te göreve geldiğimizde hiçbir şeyimiz yoktu birde 400 bin lira borcumuz vardı. Akabinde Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla bu binada bulunan 3 ofisi kira öder gibi satın aldık. Akreditasyon belgemizi de aldık. Hizmeti üyelerimizin ayağına götürmek için bir araç alarak bunu mobil hizmet aracına çevirdik. Bu Türkiye’de ender hizmetlerden biridir. Üyeleri bilgilendirme adına devlet teşvikleri ve hibeleriyle ilgili Borsa Haber gazetesini çıkarttık. 3 ayda bir; çıkan yönetmelikler, değişen yönetmelikler, kanunlarla ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Daha sonra Tokat Buğday Pazarında yerimizin olmadığını gördük. Bir tane seans salonu aldık. Turhal Buğday Pazarını satın alarak üyelerimize teslim ettik." dedi.

 

2018 yılında yapılan seçimle girilen 2. dönemde yapacaklarının bitmediğini belirterek 2. Dönemi anlatan Başkan Lütfü Bora ardından toplantının yapıldığı salonu 2020’de alarak, üyelerimizin talebiyle analiz cihazı alarak Turhal’da hizmete sunduklarını, Turhal Buğday Pazarının Tokat’takinden daha büyük olduğunu ayrıca laboratuar oluşturulduğunu, akabinde meclis toplantı salonunu satın aldıklarını, üyelerinin sorunlarının çözümü noktasında yetkililerle en üst düzeyde görüşerek sorunları çözdüklerini anlattı. Tokat Buğday Pazarının pasif olduğunu gördüklerini ve şehir merkezinde kaldığını anlatan Başkan Bora,  buğday pazarı kooperatifi kurduklarını yer konusunda yeni sanayi sitesiyle daha yakın olması noktasında çalışma yaptıklarını aktardı. 


2013 yılından bugüne yaptıklarını anlatan Başkan Lütfi Bora, "yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" sözünü söyleyerek ilkelerden taviz vermeden çok çalışarak 3. dönemde yollarına devam edeceklerini söyledi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği