Telefon
WhatsApp
TOKAT TARIM LİSESİ İL DIŞINDAN DA TERCİH EDİLİYOR

Tarım sektöründe, eğitimle iş birliği ile yola devam etmenin hayati önem taşıdığını kaydeden Vali Hatipoğlu, tarım, hayvancılık ve laboratuvar hizmetleri alanında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü hakkında bilgi verdi.

 

Hızla değişen teknolojik gelişmeler ışığında mesleki ve teknik eğitim kalitesinin artırılması adına, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü çatısı altında eğitimi verilen 47 meslek alanına ait 105 dalda ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve nihai olarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ilgili sektör temsilcileri, bakanlıklar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği protokolleri imzalanıyor. Bu protokollere bir örnek olan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(Tarım Lisesi), tarım sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak için eğitim vermeye devam ediyor.

 

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ile Valilik Toplantı Salonu’nda bir basın açıklaması düzenledi. Vali Hatipoğlu, tarımsal faaliyetlerin eğitim ve öğretim ile geliştirilmesini destekleyecek işbirliği protokolü hakkında bilgilendirmede bulundu. Açıklamasına Tokat’taki Tarım Lisesi’ne dair bilgi vererek başlayan Vali Hatipoğlu, “Lisemiz, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitemiz bünyesinde kuruldu ve çalışmalarına devam ediyor. 2020 yılında yapılmış olan bir protokol ile Tokat ilinde Gaziosmanpaşa Üniversitesi kampüsü içerisinde Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılmış oldu.  Bu okulumuzda ziraat alanında profesör unvanlı bir okul müdürümüz var. Biri Milli Eğitim Bakanlığı mensubu, biri akademisyen olmak üzere iki müdür yardımcısı var. Şu an itibarıyla hazırlık ve 9’uncu sınıf öğrencilerine okulumuzda eğitim verilmekte ve okulumuzda 111 öğrenci bulunmakta. Ayrıca 9’u akademisyen olmak üzere 15 öğretmenimiz de okulumuzda görev almakta. Okulumuzun öğrencilerinin yaklaşık %60’ı kız öğrencilerden oluşuyor. Tarım Lisemiz kurulduğu andan itibaren il dışından da tercih edilen bir okul haline geldi. Tokat 7 ovaya ve çok bereketli topraklara ev sahipliği yapan bir şehir. Tarımı, hayvancılığı çok daha etkin bir şekilde vatandaşlarımızın ve ülkemizin menfaatine uygun olarak geliştirmek için bizler de Valiliğimizin liderliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile tam bir iş birliği ve koordinasyon içerisinde bu çalışmayı çok daha geniş alanlara yaymak için uygulamalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği