Telefon
WhatsApp
Tokat’ta sanayi ve teknoloji için buluşması

Tokat Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (Santek) 2023 Yılı 2. Dönem Toplantısı gerçekleştirildi. Yeni sanayi sitesi, ceviz üretimi ve ilimizdeki yabancı öğrenciler üzerinden değerlendirmeler yapıldı.

 

Tokat ilinin sanayisine ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemek, sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla kurulan Tokat Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) 2023 yılı 2. Dönem Toplantısı Tokat Vali Yardımcısı Osman SARI başkanlığında 29 Kasım günü gerçekleştirildi.

 

Sekreteryası Tokat Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nce yürütülen kurul toplantısına TOGÜ, TSO, KOSGEB, TSE, Kalkınma Ajansı Tokat YDO, İŞKUR, Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark A.Ş.), Teknoloji Transfer Ofisi ve gündem gereği Değişim ve Dönüşüm kapsamında 3Y (yeni, yenilikçi ve yeşil)  modeli ile yapılan  Tokat Yeşil Sanayi Sitesi  Yönetim Kurulu üyeleri katılım sağladılar.

 

YENİ SANİYİNİN ZEMİN DOLGU İŞLEMİ TAMAMLANDI

 

Tokat Yeşil Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Uslu tarafından yapılan sunumda yeni Sanayi Sitesinin zemin dolgu işlemlerinin tamamlandığı, üst yapı projelerinin hazırlandığı ve bir kısmının bakanlıkça onaylandığı, bir kısmının ise onay aşamasında olduğu ifade edildi. 2024 yılı itibariyle üst yapı ihalesi için hazır olduklarını ve bakanlıktan ihale tarihini beklediklerini, projenin Türkiye'de bir ilk ve yeşil ve yenilikçi olması özelliği ile de diğer projeler için bir model olacağını belirtti.

 

TOKAT’TA CEVİZ KATMA DEĞER ÜRETECEK

 

Yine gündem gereği cevizin katma değeri ile değerlendirilmesine yönelik Üniversite, Valilik ve TSO işbirliği ile AB destekli proje yapılması ve bu yönde çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı.

İlimizde üretilen ürünlerin dış pazarlara ulaştırılmasına yönelik olarak ilde yüksek öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin üniversite koordinatörlüğünde ihracat potansiyeli bulunan sektör ve firmalar ile buluşturulması kararlaştırıldı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği