Telefon
WhatsApp
Tokat’ta Osmanlı sokakları yeniden hayat buluyor

Tokat Belediyesi tarafından bu yıl sokak sağlıklaştırma çalışması başlatılan Beyhamam Sokak’ta çalışmaların tamamlanma oranı yüzde 50’ye ulaştı.

 

3 yıldır süren ve 7 sokağı kapsayan çalışmalar tamamlanınca Osmanlı sokakları yeniden canlanarak şehrin kültür ve turizmine hizmet verecek. Türkiye’nin açık hava müzesi hüviyetindeki Tokat’ta, Tokat Belediyesi tarihi sokaklarda restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, çalışmalarına bu yıl başlanan tarihi Beyhamam Sokağında incelemelerde bulundu.

 

Eroğlu “Tokat’ımızın tarihi güzelliklerini restorasyon çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Şehrimizin şu anda iki ayrı noktasında sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan bir tanesi olan Beyhamam Sokağımız, şehrimizin çok eski, tarih kokan bir sokağı. Bu sokakta bu yıl başlattığımız çalışmamız hamdolsun şu anda yüzde ellilere kadar geldi. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamını bitirmiş olacağız” dedi.

 

TOPLAM 7 SOKAKTA ÇALIŞMALAR 3 YIL ÖNCE BAŞLAMIŞTI

 

Başkan Eyüp Eroğlu Beyhamam Sokağındaki çalışmaların önemine değinerek “Osmanlı sokaklarının ortaya çıkarılması anlamında 3 yıl önce başlattığımız ve 7 tane sokakta yapmayı düşündüğümüz çalışmalar hemen hemen bitmeye yakın bir noktaya gelmiş olacak. Ekiplerimiz binalarımızın cephelerinde, çatılarında çalışmalar yapıyorlar. Akabinde tarihine özgü boyama çalışmaları ve sokağımızda parke çalışmaları, ışıklandırma çalışmaları çalışmamız neticelenecek. Şehrimizin tarihine, kültürüne, turizmine bu güzel çalışmalar hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği