Telefon
WhatsApp
Tokat’ta Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Başladı!

TÜBİTAK tarafından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasının açılışı gerçekleştirildi.

TÜBİTAK tarafından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasının açılışı gerçekleştirildi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açılışa TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, TUBİTAK Samsun Bölge Müdürü Prof. Dr. Yıldıray Topcu, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

 

 

 

TUBİTAK Samsun Bölge Müdürü Prof. Dr. Yıldıray Topcu yapmış olduğu konuşmada projelerle ilgili bilgilere yer verdi. Bölgede 12 farklı alanda 2101 proje başvurusunun gerçekleştiğini belirten Topcu hedefin proje sayısı ve niteliğinin artırılması olduğunu söyledi. Projelerin değerlendirme aşamaları ile ilgili bilgiler de aktaran Topcu, serginin düzenlenmesinde emeği olanlara ve Rektör Yılmaz’a  teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır yapmış olduğu konuşmada, eğitim anlayışının 3 temel esasa dayandığını belirterek “aklı selim, kalbi selim ve zevki selim gençler yetiştirmek” hedefinde olduklarını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürümüz yarışmaya dahil edilen sosyal bilimler alanının da önemli olduğunu ifade ederek imkan verilince gençlerin çok güzel işler ortaya koyduğunu belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, yarışmanın Tokat’ta düzenlenmesinde katkısı olanlara ve Rektör Yılmaz’a destekleri için teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

 

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu konuşmada, bu etkinliğin, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bilimsel meraklarını keşfetmeleri, araştırma yeteneklerini geliştirmeleri ve yaratıcı düşünme becerilerini artırmaları için önemli bir platform sunduğunu söyledi. Rektör Yılmaz, genç araştırmacıların, sadece kendi bilgi düzeylerini değil, aynı zamanda ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesine katkı sağlayacak potansiyellerini de ortaya koyduklarını ifade etti. Rektör, emeği geçen tüm öğretmenlere ve destek veren kurumlara teşekkür ederek ve katılımcılara başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği