Telefon
WhatsApp
Tokat'ta kurbanlıklarda fiyatlarla birlikte talepte arttı

Kurban bayramı için geri sayım başlarken dini vecibesini yerine getirmek isteyen vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. İşte Tokat'ta kurbanlık fiyatları... Sizler için araştırdık

Kurban Bayramı bu sene 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak ve 1 Temmuz'da sona erecek. Kurban Bayramı yaklaşırken birçok vatandaş kurbanlıkların fiyatlarını araştırmaya başladı. Ete gelen zamların ardından kurbanlık fiyatlarının da bu sene rekor seviyeye ulaşacağı düşünülüyor. Büyükbaş/Küçükbaş kurbanlık pazarlarının  haziran ayının ilk haftası kurulması bekleniyor. Vatandaşlarımız ise şimdiden kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı.

 

Hisse fiyatları 8 bin liradan başlıyor

Tokat'ta kasaplık yapan Yavuz Abur "Hisse fiyatımız 8 bin lira civarında. Bütün hisse fiyatlarına talep bu ara biraz daha hareketli. Ama seçimden sonra daha da çok hareketlilik olacağını düşünüyoruz.  Şimdilik memnunuz yani. Ortalama büyükbaş bir hayvanın fiyatı kilogramına göre değişiyor yani büyüklüğüne, küçüklüğüne iyi cinsinden bir şey almak istesek. Kilogram fiyatı şuan 270 lira, 300 kilo gelen hayvanın ortalama fiyatı 80 bin lira. Allah'ın izniyle alır diye düşünüyoruz biz. Şimdi milletin bütçesi ne durumda kestiremiyoruz tabi ama şu anda seçimden sonra hareketleneceğini düşünüyoruz biz. Küçükbaş fiyatlarımız ise 6  bin liradan başlıyor. Bir büyükbaş hayvanda  Ortalama 300 kilogram et çıktığını düşünürsek  ve 7 kişilik bir hisse şeklinde olursa   45 kilo et düşüyor kişi başı. Küçükbaş hayvanda ortalama 25 kilogram et çıkar"dedi.

 

ÖNCEKİ SENELERE GÖRE DAHA YOĞUN İLGİ VAR

Tokat'ta Cansu Kasap firmasının sahibi Sabahattin Cansu "Öncelikle gelecek Kurban Bayramı'nı şimdiden bütün milletimize hayırlı olsun. Hisse fiyatı bir küçükbaş satışlarımız var, büyükbaş satışlarımız var, birebir müşteri gelip tek başına hayvan alabiliyor ve hisseye yatırabiliyor. Hisse 8 bin liradan başlıyor. 8 bin, 10 bin,  12  bin, 14  bin liralık  hisselerimiz var. Vatandaş geliyor, hangisini istiyorsa, bütçesine uygun bir şekilde ona yazılıyor. Biz de bayram günü kendilerinin yanında kesiyoruz. Pay yapıyoruz, teslim ediyoruz. Büyükbaş fiyatlarımız da 50 bin liradan başlıyor 90 bin liraya kadar  hayvanın büyüklüğüne göre ve kilosuna göre fiyat aralığında. Küçükbaşlar da 5 bin tl'den başlıyor, 8 bin tl',ye kadar çıkıyor. Biz aslında kurban yanaştıkça bir tereddütteyiz. Et fiyatlarının yükselmesi ve canlı hayvan fiyatlarının yükselmesiyle alakalı. Ama tam tersiyle karşılaştık. Her seneki kurbandan daha fazla bir yoğun ilgi var"dedi.

 

Tokat'ta kurbanlık satışı gerçekleştiren bazı kasaplar hisse fiyatının 8 bin tl'den başladığını, Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 50 bin tl ile 90 bin tl arasında olduğunu, küçükbaş kurbanlıkların ise fiyat aralığının 5-8 bin tl bandında olduğunu belirttiler.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği