Telefon
WhatsApp
TOKAT

Tokat TSO Başkan Adayı Ahmet Sami Ülkü, ticaretin kuralları olan bir mevhum olduğunu, eş dost hatırı ile ticaretin yönetilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

 

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) 5 Kasım tarihinde gerçekleşecek organ seçimleri öncesinde basın mensupları ile bir araya geldi. Yerel ve ulusal basın temsilcileri ile basın meslek örgütü temsilcilerinin katılım sağladığı toplantıda, TSO’da Kırımızı Ekip ile seçim yarışlarında olan 9 komitedeki temsilcilerin tamam hazır bulundu.

 

BAŞKAN ÜLKÜ HAZIR GELDİ

Başkan Adayı Ahmet Sami Ülkü, yaptığı basın toplantısında seçilecek olurlarsa hayata geçirecekleri projeleri tek tek anlattı. Tokat TSO’nun 4 yıllık yönetim sürecinde hiç görülmemiş bir profesyonellikte hazırlanan toplantıda projeler slayt sunumları ile de desteklendi.

 

GÜÇLÜ KOMİTE ADAYLARI İLE KENDİNİ GÖSTERDİ

Şehrin ticaret potansiyeli ve mevcut rakamların ortalamanın çok altında olması, gümrük işlemlerinin şehirde yapılamıyor olması, üretilen ürünlerin ihracatı noktasındaki eksiklikler gibi, TSO’nun ana iştigal konuları ile ilgili yaşanan olumsuzlukları gözler önüne seren Başkan Adayı Ahmet Sami Ülkü, tüm bu yaşanan sorunlara karşı, ekibiyle birlikte çözüm önerilerine sahip olduklarını söyledi. Ülkü, komitelerde kendisiyle birlikte seçime giren arkadaşlarının da farklı sektörlerden gelen, konularına hakim kişilerden oluştuğunu söyledi.

 

KIRMIZI EKİP, KIRMIZI ÇİZGİSİNİ ANLATTI

“Kırmızı çizgilerimiz var” sloganıyla yola çıkan Ahmet Sami Ülkü’nün, şeffaflık, hesap verebilirlik gibi ilkeler üzerinden hareket eden bir yönetim anlayışında olduklarını, hatta ve hatta tüm meclis toplantılarının da canlı yayınlarla üyelere anlık olarak cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi bilişim araçları vasıtasıyla ulaştırılacağını söyledi. Başkan Adayı Ülkü; “Ahlaki değerlere, dürüstlüğe, hakkaniyete, eşitliğe değer vereceğiz. Üye hizmet odaklı bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Amacımız bu” ifadelerini kullandı.

 

ÜYE SAYISI, TSO’NUN AKTİF OLMADIĞINI GÖSTERİYOR

Toplamda yaklaşık 2 bin 200 üyesi olan Tokat TSO’nun oy kullanmaya haiz olarak askıdaki üyelerin çıkartılması sonrasında bin 850 üye ile seçime gittiğine vurgu yapan Başkan Adayı Sami Ülkü, bu üyelerden 450 tanesinin kooperatif, belediye şirketleri, bankalar ve kurumsal şirketlerden oluştuğunu dile getirdi. Ülkü, bu şirketlerin de çıkartılmasıyla birlikte, Tokat’a doğrudan katma değer sağlayan üye sayısının ise bin 300 ila bin 400 üye olduğunu dile getirdi. Başkan Adayı Ülkü: “Üye sayısının düşmüş olması büyük bir handikaptır. Sivas’a bakıyoruz 7 bin. Çorum’a bakıyoruz 7 bin. Bunlar üye sayıları arkadaşlar. Bu rakamlar bize ne yazık ki Odanın aktif olmadığını gösteriyor. Sadece noter makamı gibi işletildiğini gösteriyor. Bizler yaptığımız ziyaretlerde bir soruyla karşı karşıya kalıyoruz. TSO ne işe yarıyor diye soruyorlar. Aslında TSO çok işe yarıyor. İsteseler çok aktivite yapabilirler. Bizim öncelikli hedefimiz üye sayımızı 5 ila 6 bin sayılarına çıkarmak. Bu kapasitemiz var. İş insanlarımız var. Doğru hizmet ile bu üye sayısı arttırılabilir.

 

TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM HAMLESİ

Teknoloji noktasında da adımlar atacağız. TSO’da her şey parmaklarımızın ucunda olacak. Mobil uygulamamızla ve bu uygulamanın sunduğu hizmetlerle tüm dokümanları üyelerimize ulaştıracağız. TSO Ticaret Akademisini kuracağız. Online eğitimlerle üyelerimiz tercih ettikleri eğitimleri alabilecekler. Bu eğitimler sonrasında da onlara sertifikaları takdim edilecek. Dış ticaret istihbarat merkezi ile e ticaret portalı tüm üyeler tarafından ücretsiz olarak kullanılacak. Ayrıca 9 komiteye sığdırılan 45 sektörü de rahatlatacağız. Her sektörün kendine ait komitesi olması için çalışacağız. İş birliğini bırakmayacağız. Ortak akıl platformumuz çalışacak. Diğer oda ve sivil toplum örgütleri ile el ele ve güç birliği içerisinde hareket edeceğiz. Tabi tüm bunların yanında sürdürülebilir tarım ve turizmin öncüsünün Tokat TSO olmalıdır diyoruz. Bu noktada TSO olarak üzerimize düşeni yapacağız. WEB TV ile hem üyeleri tüm teşvik, hibe ve ticaret ve sanayiyi ilgilendiren konularla alakalı bilgilendireceğiz, hem de yine aynı platform üzerinden üyelerimizin reklamlarının bölgesel, ulusal ve uluslararası alanlarda yapacağımız reklamlarla tanıtacağız. Avantaj kart çalışmamızla TSO Üyelerine eğitim, sağlık başta olmak üzere birçok sektörde indirimler kazandıracağız.

 

BİR ÇOK YENİ DEPARTMAN KURULACAK

Hukuk departmanı, ithalat ve ihracat öncelikli dış ticaret birimi, yatırım danışmanlığı gibi kuracağımız alt birimlerle üyelerimize ücretsiz danışmanlık yapacağız. Hukuk departmanını bu noktada çok önemsiyoruz çünkü üyelerimizin hukuki konularla karşı karşıya kaldıklarında büyük desteğe ihtiyacının olduğunu gözlemliyoruz” diye konuştu.

Başkan Adayı Ahmet Sami Ülkü, sözlerini tüm bunları yapılabilecek mi gibi bir düşünce içerisinde olunmamasını, çünkü Tokat’ın haricinde neredeyse tüm şehirlerde bu çalışmaların yapılıyor olduğunu söyledi. Bunların faaliyete geçtiği her gün, Tokat TSO’ya 1 artı getirecek işlemler olduğunu söyledi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği