Telefon
WhatsApp
Tokat'ta çam ormanları içinde saklı bir cennet!

Tokat İl merkezine 28 kilometre uzaklıkta ve 1850 metre yükseklikteki bu yayla, sık ve gür çam ormanları tertemiz yayla havası ve buz gibi suları ile yayla turizmine göz kırpıyor

 

Çam ormanları içinde eşsiz bir doğaya sahip bu yayla Tokat il merkezine 28 kilometre uzaklıkta şehrin merkez ilçe köyü Batmantaş'ta bulunuyor. Kamp yapma olanağı da sunan yaylanın suyu içmeye doyulamıyor.

 

Kamp için ideal

Batmantaş yaylası hem günübirlik hem de konaklama imkânı sağlayan çam ormanı içinde, Tokat il merkezine 28 kilometre uzaklıkta ve deniz seviyesinden bin 850 metre yükseklikte yer alıyor. Batmantaş Yaylasında günübirlik gidilebilirse de kamp yapma olanağı sunuyor.

 

Kars Muhacirleri ve göçmenler yerleşmiş

Tokat ilinin Merkez ilçesine bağlı olan Batmantaş'a 1877-1878 (1293 seferinden sonra) savaşından sonra bir kısım Kars muhaciri ile 1. Dünya Savaşı’ndan sonra Rus istilasına uğrayan Şark vilayetlerinden gelen bir kısım göçmen yerleşmiş.

 

Tokat'ın meşhur yaylalarından biri

Batmantaş Köyü yaylası Tokat’ın meşhur dört yaylasından birisi olup, vilayetin güneydoğusunda yer alıyor. Göç yolu, Bebek deresi doğu sırtları, Bekçilik, Kavaklı Tepeleri, Değirmen deresi arasında geniş bir boğaza kurulmuştur.

 

Buz gibi lezzetli sularıyla biliniyor

1827 rakımlı Köroğlu Dağı ve 1800 rakımlı Kavaklı tepelerinin çevrelediği sahada köyün bulunduğu yerin rakımı 1450 metredir. Köy etrafında halk diliyle Zoppa (Kavaklı tepe), Köroğlu (Yayla tepe) ve Gebez tepeleri vardır. Batmantaş Yaylasında çıkarılıp rezerve edildikten sonra Tokat'ta tüketiciye sunulan Batmantaş suyu da oldukça lezzetli bir doğal kaynak suyu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği