Telefon
WhatsApp
Tokat’ta 2 lira 75 kuruş olan ekmek yüzde 45 zamla 4 lira oldu

Tokat’ta 200 gram ekmek son tüketiciye 2 lira 75 kuruştan ulaştırılıyordu. Artan maliyetlerin sebep gösterildiği zam talebi, yapılan değerlendirme sonrasında 4 liraya yükseltildi. 200 gramlık 1 ekmek için vatandaşın cebinden çıkacak olan para artık yüzde 45 daha fazla olacak. Ortalama 4 kişilik bir ailenin günlük 5 ekmek yediği varsayılacak olursa, bir evin ekmek gideri tam olarak 20 lira olacak. Bu rakam aylığa vurulunca da bir ailenin sadece ekmek için 600 lira para harcayacak.

Tokatlı vatandaşlar artan ekmek fiyatı sonrasında üreticilere seslendi. Ekmek fabrikalarına eskiye göre daha güzel ekmek üretmeleri noktasında seslenen Ferhat Altunöz isimli bir vatandaş: “Bakkaldan marketten ekmek alırken çok zorlanıyoruz. Hamur halinde satışa sunulan ekmekler var, pişmemiş ekmekler var, şekil olarak hiçbir albenisi olmayan ekmekler var. Türk insanı ekmeksiz yapamaz biliyoruz. Ama bu fırıncı arkadaşların biz tüketicileri hiçe saymasını gerektirmiyor. Doğru düzgün ekmek üretsinler, 4 değil 5 lira verelim. Yazık günah. Bir evin ekmek gideri 500-600 lira olmuş. Ben bu paranın karşılığında iyi ve lezzetli bir ürün almak istiyorum. Artan maliyetlere göre zam artışını anlıyorum ama ekmek almaya mecbur olan vatandaşın mağdur edilmesini bir türlü anlamıyorum. Tokat Valimize, Tokat Belediye Başkanımıza sesleniyorum. Lütfen şu fabrikalar daha çok denetlensin. Özellikle gramaj konusunda da zaman zaman şüpheye düştüğümüz anlar oluyor” diye konuştu.

Tokat Ekmekçiler Odası Başkanı Bekir Yurtbay ise gazetemize yaptığı açıklamada: “Son dönemde, buğdaya, una, mayaya ve asgari ücrete gelen zamlar sonrasında bizim de ekmeğe zam talebimiz olmuştu. Bu talep doğrultusunda ekmek fiyatımız 4 liraya yükseltildi” ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği