Telefon
WhatsApp
Tokat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında Yeni Dönem

Tokat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 24. Olağan Genel Kurulu toplandı. Yeni Başkan adayı Mustafa Kaya 24. Olağan Genel Kurul’da Başkan seçildi.

 

Tokat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 24. Olağan Genel Kurulu toplandı. Tokat Merkez ve İlçelerden 247 üyesi olduğu için iki günlük seçim sürecinin ilkinde mali genel kurul faslı vardı. 21 Mayıs Cumartesi günü oda toplantı salonundaki genel kurulda 2 dönem Başkanlık yapan Turan Çelik tüzük gereği yeni döneme aday olmadı.

 

            Tokat SMMMO Genel Kurulu için geçmiş dönemde TÜRMOB Genel Başkanı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olmuş Masum Türker ile Kayseri Oda Başkanı Ali Yedikaya, Kayseri Oda Başkan Yardımcısı Adnan Uslular, Amasya önceki dönem Oda Başkanlarından Mesut Yaşar Aksöz Cumartesi günü Tokat’a geldiler. SGK İl Müdürü Turgut Pekdemir ile TSO Başkanı Ali Çelik de genel kurul konukları arasında bulundu. Dilek ve temennilerde konuşmalar yaptılar.

 

            Tokat SMMMO Başkanlığını son 6 yılda 2 dönem yapmış olan Turan Çelik, tüzük gereği yeniden aday olamadığı genel kurulda bir veda konuşması yaptı. 24. Olağan Genel Kurulun hayırlı uğurlu olmasını dilerken “muhasebe mesleği gelişen ve değişen dinamik bir meslektir. Mesleğin yarınlarını şekillendirmede meslektaşlarımıza ve meslek örgütümüze önemli görevler düşmektedir. Mesleğimizin bu gününü ve yarınlarını elbirliği ile oluşturmak, mesleki dayanışmamızı ve birlikteliğimizi geliştirip güçlendirmek en önemli görevimiz olmalıdır. Zor koşullara rağmen mesleğini azim ve sebatla yürüten muhasebeci mali müşavir meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Odamızın önümüzdeki 3 yıl içinde görev alacak kurul üyelerine yeni dönemde başarılar diliyorum. Hizmeti geçmiş olanlara da teşekkür ediyorum. Hizmet binamızın alımında bizlere en büyük desteği sağlayan sayın Bakanımız Masum Türker’e teşekkür ediyorum.” dedikten sonra veda mahiyetindeki sözlerinde şunları söyledi:

 

            “Elbet bir gün gelen bir gün gider. Ben de 1989’da kurucu yönetim kurulu üyeliği ile başladığım odamda 14 seçimli olağan genel kurulda 12 Birlik Genel Kurul Temsilciliği, 8 Yönetim Kurulu, 1 Disiplin Kurulu, 2 dönem oda başkanlığı görevlerine seçildim. Bana göstermiş olduğunuz bu teveccühten dolayı siz değerli meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki günlerin ülkemizde ve dünyada toplumsal barışın sağlandığı, terörün son bulduğu, barış içinde yaşandığı, ekonomik istikrarın sağlandığı, istihdamın arttığı, işsizliğin azaldığı, mesleki sorunlarımızın çözüldüğü bir ülke olmayı umut ediyorum. Genel kurulumuzun ülkemize, meslek camiamıza ve odamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

            Turan Çelik’in 2 dönem kuralı gereği aday olmadığı ortamda yönetim kurulundaki genel sekreter Mustafa Kaya Başkan adayı olduğunu beyan eden dilekçeyi Divana sundu. Ondan başkaca da liste sunan olmadı. Başkan Adayı Mustafa Kaya selamlama konuşması yaptı ve “bizi destekleyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Biz odamıza hizmet etmenin bir bayrak yarışı olduğunu belirtiyoruz. Bütün oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra odamıza daha iyi hizmet edebilmek için elimizden gelenin fazlasıyla yapacağımızı belirterek hepinize teşekkür ederim.” dedi.

 

Odanın seçimi 22 Mayıs Pazar günü tek liste ile yapıldı ve Mustafa Kaya başkanlığa seçildi. Mustafa Kaya’nın Yönetim Kurulunda Sabahaddin Aday, Yunus Emre Ardıç, İrfan Öz ve Serdar Çalışkan yer aldı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği