Telefon
WhatsApp
Tokat milletvekillerinin de imzası ile çevre kanununda düzenleme yapıldı

Tokatlı Vekillerin de içerisinde olduğu Adalet Komisyonu tarafından değerlendirilen, “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Üzerine Kanun Teklifi” TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı

 
 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı ve Tokat Milletvekili Av Özlem Zengin, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tokat Milletvekili Av Yusuf Beyazıt ile Ak Parti Tokat Milletvekili Av Mustafa Arslan’ın da içerisinde bulunduğu Adalet Komisyonu tarafından değerlendirilen “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Üzerine Kanun Teklifi” TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Tokatlı Milletvekilleri yasalaşan teklifi birlikte çekindikleri fotoğraf ile kamuoyuna duyurdu.

 

Marmara Denizi’ndeki kirlilik ve son dönemde çok fazla gündemde olan müsilaj sorunuyla mücadele için başlatılan yasal düzenlemeye yönelik olarak hayata geçirilen yasa ile Marmara’da bulunan illerin belediyelerine İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kurma zorunluluğu getiriyor. Ak Parti’nin Tokatlı 3 hukukçu milletvekilinin de mesai harcadığı çalışma TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

 

YASADA NELER VAR?

 

Yasaya göre Marmara havzasındaki belediyeler, ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kuracak. 6 ay içinde projelerini, 3 yıl içinde de tesisleri kurmak zorunda olacaklar. Tanker, gemi ve deniz araçlarıyla katı atık ve evsel atık boşaltanlara iki kat ceza kesilecek. Gerekli tedbirleri almayan liman, tersane gibi işletmelere 100 bin liraya kadar para cezası verilecek. İleri arıtma teknikleriyle arıtılmış suyu yeniden kullanan kuruluşlara yönelik teşvikler de artırılacak. Bina Kimlik Sertifikası uygulaması da etkin bir şekilde uygulanacak. Sertifikalar, yapı denetim firmaları tarafından 5 yılda 1 yenilenecek.

 

 

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tokat Milletvekili Av Yusuf Beyazıt tarafından paylaşılan bilgide: “TBMM Genel Kurulu'nda; Marmara Denizi ve Havzasındaki illere İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kurma zorunluluğu, Arıtılmış atık su kullanan sanayi kuruluşlarına elektrik teşviki, Denizlerin kirletilmesine ağır yaptırımlar içeren teklif yasalaştı. Hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği