Telefon
WhatsApp
Tokat Kitap Günleri Fuarı Açılıyor Kitapseverleri Heyecan Sardı

Tokat Belediye Başkanlığı,Tokat Valiliği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi işbirliği ile 4’üncüsü düzenlenen ‘Tokat Kitap Günleri Fuarı’ 3 Haziran Cuma günü başlıyor. 65 yayınevinin yer alacağı 3 – 12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda 40 ulusal, 44 yerel yazar okurları ile buluşacak.


Tokat Valiliği, Tokat Belediye Başkanlığı, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi işbirliği ile 4’üncüsü düzenlenen ‘Tokat Kitap Günleri Fuarı’ 3 Haziran Cuma  günü başlıyor. 65 yayınevinin yer alacağı 3 – 12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda 40 ulusal, 44 yerel yazar okurları ile buluşacak.

Tokat Belediyesinin ev sahipliğinde 2017 yılında ilk defa gerçekleştirilen Tokat Kitap Günleri geçtiğimiz iki yılda salgın koşulları sebebiyle yapılamamıştı. Salgın koşullarının sona ermesi ile birlikte Tokat Kitap Günleri’ni yeniden gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu fuar ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tokat Kitap Günleri’nde Tokat’ımız farklı bir iklime kavuşuyor. Ülkemizde tarih ve medeniyetin beşiklerinden biri olan ilimizde yazarları okurları ile okurları da kitaplarını okudukları yazarlarla aynı ortamda buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz. İlk defa 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz kitap fuarımızı geleneksel hale getirdik. Böylesine güzel bir organizasyon çevre illere de örnek oldu ve bölgemizde yaygınlaşıyor” dedi.

Son yıllarda Tokat’ta kitap okuma oranında önemli oranda artış olduğuna dikkat çeken başkan Eroğlu “Hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan kitap okuma alışkanlığının Tokat’ımızda artış göstermesine vesile olacak çalışmalarda bulunmak önemle üzerinde durduğumuz konulardan biri.  Çünkü büyüklerimiz bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim demişler. Bilhassa gençlerimiz kitap okudukları sırada kitabın yazarının kitapta anlattıklarını bir arkadaşlarını dinler gibi okuyorlar. Kitabın yazarı ile dost oluyorlar. Kitabı arkadaş edinen kişinin çevresini de etkileyerek yaşadığı yere sağlayacağı katkıların paha biçilemez değerde olduğunu biliyoruz. Halkımızın kitaplarını okuyarak tanış oldukları yazarlarla Cumhuriyet Meydanında buluşup hasbihal etmesine vesile olabilmek bizim için ayrıca gurur ve mutluluk verici bir güzelliktir” dedi.

40 ulusal, 44 yerel yazarı Tokat Kitap Günleri’nde Tokatlılarla buluşturacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “İlimizde fuar günlerinde çevre il ve ilçelerden önceki yıllarda olduğu gibi çok sayıda kitapsever ağırlayacağız. Biz ev sahipliği açısından hazırlıklarımızı tamamladık. Tokatlı esnaf ve işletmeci hemşerilerimin de bu ev sahipliğinde misafirperverlikle bize eşlik edeceğinden kuşkum yok” dedi.

Ulusal yazarlarla birlikte 44 yerel yazarın da Tokat Kitap Günleri’nde yerini alacağına dikkat çeken başkan Eyüp Eroğlu “Eli kalem tutan, kitapları ile ilim ve kültür dünyasına katılan Tokatlı yazarlarımız da bizim için ayrı bir değerdir. İlim, kültür ve medeniyetin yerelden genele gelişmesine katkı sağlayan yazarlarımız da bu organizasyonda hem ev sahibi hem de misafirimiz olarak yerlerini alacaklar” dedi.

Tokat Kitap Günleri’nin ilk gününde konuşmacı olarak Savaş Şafak Barkçin okurla buluşacak. Her gün bir yazarın okurlarla buluşacağı fuar günlerinde okurlar, 65 yayınevinin standında ulusal ve yerel yazarlar tanışma, binlerce kitaba ulaşma imkanına sahip olacak.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği