Tokat Kent Konseyi Başkanı Selim Çakar, Uluslararası Sanat Projesi ile İlgili Merak Edilenleri Yanıtladı
Tokat Kent Konseyi Başkanı Selim Çakar, yerli sanatçıların neden uluslararası sanatsal projede yer almadığına dair açıklama yaptı:.
Tokat’ta Cumhuriyetimizin 101. yılına özel düzenlenen sanatsal etkinlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağı uluslararası sanatçılar tarafından resmedilmiş, ancak yerel ve Türk sanatçılara yer verilmemesi eleştirilere neden olmuştu. Bu eleştiriler üzerine Tokat Kent Konseyi Başkanı Selim Çakar, konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı.
"Sanatçılar Gönüllü Olarak Katıldı"
Selim Çakar, yerel sanatçılara yer verilmediği eleştirilerine cevap vererek, etkinliğe katılan sanatçıların tamamen gönüllü olarak ve hiçbir ücret talep etmeden projeye dahil olduklarını belirtti. "Bu çalışmada katılımcılara kesinlikle herhangi bir ücret ödenmedi. Uçak biletlerini dahi kendileri karşıladılar. Uluslararası sanatçılar, sanatlarını ve Atatürk sevgisini ifade etmek için gönüllü oldular. Yerli sanatçılarımızla da aynı prensipte çalışmak isteriz, yeter ki böyle bir talep gelsin," dedi.
"Yerli Sanatçılara Kapımız Her Zaman Açık"
Çakar, Tokat ve Türkiye’den sanatçılara da çağrıda bulunarak, yerli sanatçıların katılımına her zaman açık olduklarını vurguladı. "Bu tür etkinlikler gönüllülük esasına dayanıyor. Yerli sanatçılarımızdan veya ülkemizden böyle bir öneri geldiğinde, seve seve destek veririz. Ancak tekrar belirtmek isterim ki, katılımcılar herhangi bir ücret almadan çalıştı. Gönüllü olarak bu projeye katılmak isteyen herkes için kapımız sonuna kadar açık," diye ekledi.
"Atatürk'e ve Cumhuriyetimize Saygı İçin Yapılan Bir Çalışma"
Çakar, yapılan eserin sadece bir sanat çalışması olmadığını, aynı zamanda Atatürk ve Cumhuriyet’e olan saygının bir ifadesi olduğunu belirtti. "Bu tür çalışmalarla Atatürk’ü sanatsal bir dille ifade etmek, oldukça zor ve anlamlı bir iş. Yabancı sanatçılarımızdan biri, Atatürk hayranı idi. Kolunda Atatürk dövmesi yaptırmıştı" diye konuştu.
Sanatsal Eserlerin Kalıcılığı Vurgulandı
Etkinlik kapsamında DSİ binasına çizilen Atatürk ve Türk bayrağı resminin özel bir teknikle yapıldığını ve verniklendiğini belirten Çakar, eserin 10 yıl boyunca hava şartlarından etkilenmeden korunacağını açıkladı. Ayrıca, Tokat’ın Demirköprü bölgesinde trafo binasını boyayan Tacik sanatçıların eseri de büyük ilgi gördü.
Katılan sanatçılar ve orgaznisyonda emeği geçenler kim? İşte o isimler:
Tokat Kent Konseyi
Etkinliği organize eden gönüllü koordinatör Ayfer Çakal
Barry Yeow (Singapur)
Farrukh Negmat-zade (Tacikistan)
Safarsho Merobshoeu (USA-Tacikistan)
Cipto Purnomo (Endonezya)
Md. Mukul Hossine (Bangladeş)
Benzer Haberler
Tokat’ta 10 Kasım’da Hayat Durdu: Atatürk’e Saygı Duruşu
Atatürk Turhal'da sevdiği şarkılarla anıldı
MUSTAFA ARSLAN ÇAMLIBEL TÜNELİ 2025 YATIRIM PROGRAMINDA
BAKAN KASAPOĞLU” TOKAT’A 100 YILIN YATIRIMI YAPILDI”
TOKAT’TA AK PARTİ MERKEZ İLÇE KONGRESİ GERÇEKLEŞTİ
Tokat'ta "Bir ve Birlikte Hilal'e Doğru Türkiye" Toplantısı
Tokat'ta Kuraklık Alarmı! Sular Çekildi, Kayalıklar Ortaya Çıktı
Koç Holding'den 10 Kasım Mesajı: