Telefon
WhatsApp
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Öğrenci Kongresi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Tıp Öğrenci Kongresi açılış programı gerçekleştirildi.

 
 

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Uluocak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kongre başkanı Stj. Dr. Resulhan Karabağ yapmış olduğu açılış konuşmasında Covid-19 nedeniyle ertelenen kongrenin 3’üncüsünün yapıldığını ifade ederek kongre temasının “Tıpta Disiplinler Arası Yaklaşım” olarak belirlendiğini söyledi. Kongreye 10 farklı üniversiteden 300 civarında öğrencinin katılım gösterdiğini belirten Karabağ desteklerinden dolayı Rektör Prof Dr Bünyamin Şahin’e, Tıp Fakültesi Dekanına, idari ve akademik personelimize teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlanırdı.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan yaptığı konuşmada Tıp Fakültesi öğrencilerinin araştırmaya teşvik edilmesi amacıyla bir araya gelindiğini, Tıp öğrencilerinin kongre düzenlemelerini ve kongrelere katılımlarını desteklediklerini söyledi. Bu kongreler aracılığıyla öğrencilerin hem tıp alanındaki son gelişmeleri hem de yenilikleri takip ettiklerini belirten Özkan, öğrencilerin kendilerini mesleki anlamda geliştirdiklerini vurguladı.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş yaptığı konuşmada, TOGÜ’nün kuruluşunun 30. yılı olduğunu, bu süreçte üniversitelerinin büyük ilerleme kaydettiğini, üniversitemizin uluslararası derecelendirme kuruluşlarındaki başarılarıyla bölge, ülke ve uluslararası alanda saygın bir üniversite olduğunu vurguladı. Tıp Fakültesinin 2001 yılından itibaren büyük ilerlemeler kaydettiğini söyleyen Parlaktaş, binlerce mezunun ülkemizin dört bir yanında görev yaptığını ifade etti. Parlaktaş konuşmasında Tokat’ın kültürel ve tarihi mirasından da bahsederek kongrenin başarılı geçmesini diledi.

Açılış konuşmaları sonrasında kongrenin açılış oturuma geçildi. Açılış oturumunda, akademisyenler ve öğrenciler hazırlamış oldukları bildirilerin sunumlarını gerçekleştirdi. Akabinde Dr. Öğretim Üyesi Sefa Ersan Kaya tarafından hazırlanan 2. Medikal İllüstrasyon Sergisi’nin açılışı yapıldı. 3. Tıp Öğrenci Kongresi 14-15-16 Mayıs 2022 tarihleri arasında çeşitli sunumlar ve etkinliklerle devam edecek.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği