Telefon
WhatsApp
Tokat Ekibi INCSOS VII Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresine Katıldı

2-3-4 Haziran 2022 tarihlerinde, Türk dünyası ortak kültüründe önemli bir yeri olan Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti Bakü’de düzenlenen kongre’ye Tokat’tan da katılım sağlandı.  

TBMM ve Azerbaycan Millî Meclisi Başkanları Manevi Himayesinde Bakü'de düzenlenen İNCSOS VII Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nde; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, Tokat Belediye Başkanı  Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Av. Erol Duyum da yer aldı.

Kongrenin Bakü’de gerçeklemesini sağlayan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop kongre açılışında bir konuşma yaptı. Birçok konuyu dile getiren Şentop kongreye dair şunları kaydetti: “Kongreyi 2020 yılında düşünmüştük. Azerbaycan’ın haklı davasının duyurulmasını istiyoruz. 20 farklı ülke, toplamda 100 üniversite var. 3000 tebliğ başvurusu yapıldı ve 741 tebliğ kabul edildi.”

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP,  Azerbaycan Cumhuriyeti Millî Meclisi Başkanı Prof. Dr. Sahibe GAFAROVA başta olmak üzere,  Ada Üniversitesine,  Üsküp Uluslararası Balkan Üniversitesine teşekkür etti.

Şentop konuşmasına şöyle devam etti:

 “Ortak duygu ve şuur etrafında oluşan akademik dünyadaki gelişmeler, siyasi ve diplomatik ilişkileri etkiliyor. Bilgi güçtür, cesarettir. Sağlam bilgiye sahipseniz çok güçlü ve cesur olursunuz. Eskiden ihtiyaç olan alanlarda akademik çalışmalar yapılmazdı. Son yirmi yılda yapılan çalışmalar çok kıymetli.

Ufuk açıcı çalışmalar bunlar. Tek millet, iki devlet olarak akademik dünyada çalışmalar yapıyoruz.  Bu kongrenin, Azerbaycan Türkiye arasında tahsil alanında zemin teşkil edeceğine inanıyorum. Şuşa Beyannamesi bu yakınlaşmaya zemin hazırladı. Çok uzun yıllar ayrı kaldık. Bu gayretlerin sözde kalmaması lazım. Türkiye- Azerbaycan ortak üniversitesi açılmalı ve bu üniversitenin önümüzdeki yıl başlamasını arzu ediyorum. Gençlerimiz arasında, iki ülke arasında sağlam köprü olacaktır. Ocak ayında İstanbul  ve Marmara Üniversitesinde “Güney Kafkasya ve Karabağ” ortak temalı çalışmaları yaptık.  Karabağ Zaferi’nin ikinci yılı. Şuşa’nın zafer sonrası yaşadığı mutlulukları gördünüz. Sosyal bilimler alanında bu zafer anlatılacaktır.”

Üç gün sürecek olan “INCSOS VII Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi”nde Karabağ ve Şuşa’da da özel oturumlar yapılacak.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği