Telefon
WhatsApp
Tokat Ek Sefer İstiyor

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla 25 Mart'ta hizmete açılan Tokat Havalimanı'nın 6 ayda 53 bin 652 yolcunun kullandığını söyledi

 
 
 

Tokat'ta, mevcut havalimanının büyük gövdeli uçakların inişine elverişli olmaması nedeniyle Söngüt köyü arazisinde yapılan ve 550 milyon liraya mal olan yeni havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle 25 Mart 2022 tarihinde hizmete açıldı.  Türkiye'nin 57'nci Havalimanı olan Tokat Havalimanı 45 metre genişliğinde 2 bin 700 metre uzunluğunda pisti ve 16 bin 200 metrekarelik terminal binası bulunan havalimanı son teknoloji ile donatılmış durumda. Havalimanının pisti, terminal binası ve kule inşaatı yaklaşık olarak 3 yılda tamamlandı. 5 yolcu 2 kargo olmak üzere 7 uçak park kapasitesine sahip.

 

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Havalimanımız Mart ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açıldığından bugüne toplamda 368 tarifeli seferi karşıladı. Yine bu seferlerde 53 bin 652 yolcumuz bu havalimanını kullanmış oldu. Yine bu seferlerde yaklaşık olarak 423 ton yük taşıması gerçekleştirdi. Yine bölgemizde tarifeli sefer sayının artırılması ile ilgili olarak yoğun bir talep var. Biz de bununla ilgili ilgili mercilere iletmeye çalışıyoruz.  Ayrıca bölgemizde meyve ve sebze ürünlerimizin ulaştırılmasıyla ilgili olarak lojistik terminallerin oluşturulması ve hem dünyaya ulaştırılması büyük bir önem taşıyor. Bu anlamda da ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ek seferlerle ilgili hem Türk Havayolları'yla hem de diğer ulusal firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah yakın bir zaman içerisinde  olumlu haberleri Tokat’ımıza müjdeleriz" dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği