Telefon
WhatsApp
Tokat'a kazandırılan PET-BT cihazının açılışı yarın!

Tokat'ta Üniversite Hastanesi’nde 19 Mart'ta bir Nükleer Tıp Uzmanı ile hasta kabulüne başlayan kanser taramalarına yönelik PET-BT Görüntüleme cihazının açılış programı yarın yapılıyor

 

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada Üniversite Hastanesi’nde PET-BT Görüntüleme cihazının hizmete başladığını duyurmuştu.

 

Sağlık alanında yapılan yeniliklerden bahseden Rektör Yılmaz, Tokat'a kanser tarama cihazı olan PET-BT Görüntüleme cihazının kazandırılmasıyla birlikte Nükleer Tıp Uzmanı’nın hastane kadrosuna katıldığını bildirdi.

 

19 Mart'ta hasta kabulüne başladı

 

Böylece Tokat Gaziosmanpaşa Üniversite Hastanesinde kanser taramaları için 19 Mart 2024 tarihi itibariyle PET-BT Görüntüleme Cihazı ile birlikte  Nükleer Tıp Uzmanı hasta kabulüne başladı.

 

Hastalar çevre illere gitmek zorunda kalıyordu

 

Tokat'ta kanser taraması yaptırmak isteyenler daha önce şehirde bu cihaz bulunmaması nedeniyle çevre illere gitmek zorunda kalıyordu. Tokat'a bu imkanın sağlanması hastalar için büyük hizmet oldu.

 

Açılış yarın gerçekleşecek

 

Yarın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversite Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi binası Nükleer Tıp Biriminde PET-BT Görüntüleme cihazının hizmete açılış programı gerçekleşecek.  Programda TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz'ın yanı sıra Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Kılıç, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erkan Gökçe de hazır bulunacak. Programa Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir'in de davet edildiği bildirildi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği