Telefon
WhatsApp
Tokat 4. Kitap Günleri Fuarı’nda Yazar Mevlana İdris Zengin anıldı

Tokat 4. Kitap Günleri Fuarı’nda söyleşisi planlanan Yazar Mevlana İdris Zengin’in geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetmişti. Merhum yazar için Tokat’ta söyleşisinin olduğu saatte anma programı düzenlendi

 
Tokat Belediyesi ev sahipliğinde Tokat Valiliği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tokat Kent Konseyi işbirliğiyle bu yıl 4.’sü düzenlenen Tokat Kitap Günleri Fuarı Cumhuriyet Meydanında devam ediyor. Organizasyon kapsamında 100 yazar Tokat’ta okurları ile buluşmalar gerçekleştiriyor. Bu yazarlardan birisi de geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirdikten sonra yoğun bakımdaki hayat mücadelesini kaybeden Mevlana İdris Zengin’di.

 

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun duyurduğu vefat haberi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Yazar Zengin için bir taziye mesajı yayınlamıştı. Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden şair ve yazar Mevlana İdris Zengin, Kahramanmaraş'ta kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede 56 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yazarın Tokat’taki söyleşisi ise iptal edilmeyerek bir anma programına dönüştürüldü. Yazar Mahmur Hasgül ve Yazar Alişan Kapaklıkaya’nın da yer aldığı anma programında, Yazar Zengin şiirleriyle anıldı.

 

Yazar Alişan Kapaklıkaya, kendisinden önce söyleşi gerçekleştirecek olan Mevlana İdris Zengin’in ruhunun okurları ile birlikte olduğunu söyledi. Kapaklıkaya: “Biliyor musunuz bazı insanların bedeni ölüyor, nefesi duruyor ama bizim kalplerimizde yaşamaya devam ediyor. Sayın İdris de öyle bir insandı. Yani şurada bedeni belki sahibine gitti ama O’nun ruhu yaşıyor. Benim kızım da otuz yaşında vefat etti. O da yaşıyor. Onun için kendisine dua ediyoruz. Allah mekanını cennet eylesin. Bazı insanlar geçtikleri yerde iz bırakıyorlar. Bazıları dumanın isini bırakıyorlar. Mevlana İdris kardeşimiz gönlümüzde iz bırakanlardan Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

 

Anma programını tertip eden Yazar Mahmut Hasgül de okurlarının söyleşi saatinde Yazar Zengin’i anmak için toplandıklarını söyledi. Hasgül: “Tokat'ta kitap fuarı düzenlenmekte ve bugün için bu saat için Mevlana İdris Zengin de yazar olarak davetliydi ve bu saatte söyleşisi gerçekleşecekti. Mevlana İdris, Türk edebiyatının son dönemdeki en kimlikli, kendi üslubu olan çok değerli yazarlarından. Aynı zamanda çocuk edebiyatında da güzel eserlerle edebiyata katkı sunan isimlerdendir. Büyük bir kayıp yaşadı Türkiye. Bizler büyük bir kayıp yaşadık. Tokat'ta okurlar büyük bir kayıp yaşadı. Şu anda O’nun vefatına rağmen, manevi olarak O’nun varlığını hissetmek üzere okurları toplandı şu anda alanımızda adeta onu dinlermişçesine saygıyla onu yad ediyor, rahmetle onu yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği