Telefon
WhatsApp
Tokat
 
 
Son dönemlerde ilçe ziyaretlerim çok sık olamaya başladı. Çay içiyorum. Etrafı dinliyorum. Çoğu yerde kendimi tanıtmıyorum. Muhabbet uzuyor. Milletimiz siyaseti konuşmayı seviyor.
 
Ekonomik dertler, gübre, mazot, un fiyatları ağırlıklı gündemleri var. Çocukları için bir iş, aş kaygılarını okuyorum sohbetlerimizde.
 
Kendi halinde bizim insanımız. Seviyorum onları dinlemeyi. Hepsi benden bir parça.
 
Ağırlıklı Tokat merkezde konuşsam da bazen dağ taş gidiyorum.
 
Bu arada arabamın yakıtı çok fazla gelmeye başladı itiraf edeyim.
500 liralık yakıt iki ya da üç gün gidiyor.
 
Bu aralar şehir dışına çıkmazsam 500 liraya alıştırdım kendimi. Doldur diyemiyorum korkuyorum ne alacak diye arabanın deposu.
 
 
Tokat Belediyesini tek kalemde sonra yazmayı istedim. Eyüp Eroğlu’nun Tokat halkında karşılığı yüksek. Seviliyor.
 
 
Bugün, Almus Belediyesi Mezbehanasine kurbanlık kesilecek diye gittim. İlk defa tanıştım arkadaşlarla. Önce kendimi tanıtmadım. Sanki lokantaya girmişim gibi Hoş geldin ve Güleryüz. Ve kurbanlıklardan, Almus Belediyesinin kesim ücreti de almadığını söylediler.
Almus Belediyesi Mezbehanasinde ki ismini bilmediğim arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler kapalı olan traverten mermer fabrikasını tekrar hayata geçirdi, ilçe ekonomisine kazandırdı. Maşallah. İl Belediyemiz ve ilçe beledilerimizin çalışmalarında traverten mermer kullanmalarını tavsiye ederim.
 
Başçiftlik Belediyesi başkanı Murat Tuncer’i arasam muhakkak döner. Recep Gökçe İl özel idaresinin genel sekreteri değil de Başçiftlik adına Tokat’a gelen kaynakları öncelikle Başçiftliğe aktaran biri olarak çalışıyor. Başçiftlikliler şanslı. Milletvekili Yusuf Beyazıt” tan dolayı da önceki bazı valiler, Başçiftlik Kaymakamı gibi de çalıştılar.
 
Niksar güzel bir ilçemiz. Seviyorum Niksar”ı. Daha dün şehrimizde Danişmendli Beyliği’nin Tarihi Eserlere Yansıması konulu program yapıldı. Belediye Başkanı Özdilek Özcan hakkında ise tek sözüm, Niksarlıları bir an önce Allah kurtarsın diye dua ederim. Şikâyet çok.
 
 
Erbaa memleketimizin yıldızı. Üretim merkezi. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl maalesef kendini belediye başkanı olarak görmedi. Erbaa ”da kimlerin belediye başkanlığı yaptığı belli değil. Erbaa ”ya yakışmıyor. Erbaalılar artık biliyor kimin ne iş yaptığını. Gizli saklı bir şey yok.
 
Pazar Belediye başkanı Erdoğan Yılmaz babacan bir adam. Pazar ”da seviliyor. Az imkânlarla büyük hedefler koymuş kendine.
 
Reşadiye Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz için bir şey diyemem. Çalışmadığı ile ilgili duyumlar fazla. Reşadiye ”de bireysel karşılığı yok diye düşünüyorum.
 
Zile Belediye başkanı ise kendini Zile’ye hapsetti. Daha önce daha aktifti. Sosyal biri olarak görmüyorum. Akıl hocaları onu CHP’lisin sen dedi ve öyle oldu. Oysa O Tokat Belediye Başkanlığına dahi CHP”den gider. Karşılığı vardı toplumda. Göremedik ortaklıkta. Bu değil başkan. Kendi iç sorunları var. Çözemedi.
 
Artova, Yeşilyurt, Sulusaray benim memleketim. Duygusal bağım var. Arabaya binsem önce buralara giderim tabi ki. Ama Tokat ve ilçeleri nere olursa benim memleketimdir. Çok iyi olmalarını isterim yürekten. Artova, Yeşilyurt, Sulusaray ”da eksik konular çok. Say say bitmez desem.
 
 
Kısa da olsa gezdiğim, gittiğim yerlerden kısa yorumlar yaptım.
 
Memleket bizim, hayrolsun derim ne olursa.
 
Kısa bir süre içerinde partilerin durumlarını da yazmayı planlıyorum.
 
Saygılarımla
 
Hüseyin Kömür
 
 
 
 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği