Telefon
WhatsApp
Tarihi Hıdırlık köprüsü üzerindeki hedeflerine ok atışı yapıtılar

Tokat’ta gerçekleşen Okçuluk Türkiye Kupası Finalleri’nde Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz 3. olarak bronz madalya aldı.

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından Okçuluk Türkiye Kupası finalleri Tokat'ta gerçekleşti. Okçular, Tokat Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıl önce Yeşilırmak üzerinde hayata geçirilen Kanal Tokat'ın üzerine kurulan platformdan tarihi Hıdırlık köprüsü üzerindeki hedeflerine ok atışı yapıtı.


Tokat Belediyesinin desteği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün iş birliğinde düzenlenen müsabakalara yıl boyunca yapılan 3 yarışma sonrasında kategorilerinde ilk 8'e giren erkek ve kadın, toplamda 32 sporcu katıldı. Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz'unda yer aldığı Türkiye Kupası Final müsabakaları cumartesi günü başladı, pazar günü yapılan yarışlarla da sona erdi.


Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kanal Tokat'ın güzel bir programa daha ev sahipliği yaptığını belirterek, "Okçuluk Türkiye Şampiyonası Kanal Tokat'ta yapıldı. 50 ve 75 metre atışları yapıldı. Çok önemli sporcularımıza Tokat'ımız ev sahipliği yaptı. Okçulukta da Türkiye olarak gerçekten önemli başarılara imza atıyoruz. Avrupa şampiyonları, dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları çıkartıyoruz. Tokat'ta da okçuluk son derece revaçta bir spor. Çocuklarımız 8-9 yaşlarından itibaren başlayarak ciddi anlamda okçulukla ilgili çok önemli eğitimler alıyorlar. İnşallah bizler de önemli şampiyonları da Tokat'ta yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

MADALYA KAZANAN SPORCULAR

Okçuluk Türkiye Kupası Finalleri’nde Cumartesi günü gerçekleşen makaralı yay müsabakasında madalyalar sahiplerini buldu.

Makaralı Yay Kadınlarda;

1.Irmak Yüksel – Altın madalya

2.Yeşim Bostan Uçar – Gümüş madalya

3.Sevim Yıldır bronz madalyanın sahibi oldu.

Makaralı Yay Erkeklerde;

1. Yakup Yıldız

2. Emircan Haney

3. Şenok Okçuluk bronz madalya kazandı.

Okçuluk Türkiye Kupası Finalleri’nde Pazar günü gerçekleşen klasik yay müsabakasında da madalyalar sahiplerini buldu.

Klasik Yay Kadınlarda;

1. Elif Berra Gökkır - Altın madalya

2. Ezgi Başaran - Gümüş madalya

3. Fatma Maraşlı - Bronz madalya aldı

Klasik Yay Erkeklerde;

1.Mustafa Buğrahan Çoban - Altın madalya

2.Samet Ak- Gümüş madalya

3.Mete Gazoz - Bronz madalya kazandı.


ÖDÜL TÖRENİ

Kazanan sporculara madalyaları, kupaları ve hediye çekleri Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu tarafından takdim edildi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği