Telefon
WhatsApp
Şehir Ferhat Koç’un ismi, Tokat Karşıyaka Polis Merkezi Amirliği’ne verildi

15 Temmuz darbe girişiminde en çok kaybın verildiği yerlerden biri olan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda nöbetteyken Gölbaşı’ndaki ilk bomba saldırısında şehit olan Tokatlı Özel Harekât Polisi Ferhat Koç’un ismi törenle, Tokat Karşıyaka Polis Merkezi Amirliği’ne verildi.

 

15 Temmuz darbe girişiminde en çok kaybın verildiği yerlerden biri olan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda nöbetteyken Gölbaşı’ndaki ilk bomba saldırısında şehit olan Tokatlı Özel Harekât Polisi Ferhat Koç’un ismi törenle, Tokat Karşıyaka Polis Merkezi Amirliği’ne verildi. Törende konuşan şehit annesi Necla Koç Oğlum “Oğlum damatlığını alamadı, düğününü göremedi ama ben onun düğünün olduğunu cennette hissettim Elhamdülillah. Ben oğlumdan razıyım, rabbim de razı olsun. Sütüm helal olsun. Bugün oğlumun düğün günü” dedi

15 Temmuz darbe girişiminde en çok kaybın verildiği yerlerden biri olan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda nöbetteyken Gölbaşı’ndaki ilk bomba saldırısında şehit olan Tokatlı Özel Harekât Polisi Ferhat Koç’un ismi törenle, Karşıyaka Polis Merkezi Amirliği’ne verildi. Törene Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, şehidimizin annesi Necla ve babası Mustafa Koç, il protokolü, EGM'den gelen heyet ve Şehit aileleri katıldı. Törenle, Karşıyaka Polis Merkezi Amirliğine, 15 Temmuz Şehidimiz Özel Harekat Polisi Ferhat Koç’un ismi verildi.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, “15 Temmuz 2016 günü FETÖ”cü vatan hainlerinin düzenlemiş oldukları saldırı sonucu hayatını kaybeden Ferhat Koç meslektaşımızın adının polis merkezimize verilişi ve anmak için buradayız” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Vali Dr. Ozan Balcı ise tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anarak “Dünyada 5-10 tane millet var zaten devlet devlet gibi devlet millet gibi millet. Bunlardan birisi de Türk Milletidir. Türk milleti tarihiyle milli birlik ve beraberlik duygusuna sahip çıkmasıyla kültürüyle dünyanın sayılı milletlerinden birisidir.  Şehitlik, gazilik çok kıymetli ünvanlardır. Yüce Allah’ın herkese nasip etmeyeceği ama aynı zamanda da zdevlet, millet, namus uğruna, bayrak uğruna, istiklal ve istikbal uğruna gerektiği zaman Türk milleti şehit olmaktan vazgeçmeyeceğinin, gazi olmaktan vazgeçmeyeceğinin en büyük ifadesidir. Şehit ailelerimize, gazi ailelerimize devlet ve millet olarak müteşekkiriz” dedi.

 

DAMATLIĞINI GİYEMEDİ AMA BUGÜN OĞLUMUN DÜĞÜN GÜNÜ

Şehit Ferhat Koç’un annesi Necla Koç ise “Şehit annesi olmaktan çok gururluyum. Şuanda daha çok gururluyum. Benim oğlum değerliydi değerine değer kattı. Ne mutlu Türküm diyene.  Vatan sağolsun. Vatansız millet olmaz. Benim oğlum görevini çok severdi.  Görevine aşıktı. İşyerine yetişemem diye arkadaşının evine misafir olarak gidiyordu ayıp olmasın diye. Son görevinede sabah gitmişti  akşam gelecekti. Sabah da damatlığını alacaktı.  Okula gidiyordu Çorum’a nişanlıma zaman ayırayım ayıp olmasın diye. Tekrar akşam nöbete vardı damatlığını alamadı, düğününü göremedi ama ben onun düğünün olduğunu cennette hissettim Elhamdülillah.  Ben oğlumdan razıyım, rabbim de razı olsun. Sütüm helal olsun. Bugün oğlumun düğün günü, bugün benim düğün günüm. Ne mutlu bize, Ne mutlu Türk’üm diyene! Bizi kimse yıkamaz” dedi.

Şehidin babası Mustafa Koç ise duygusal anlar yaşayarak, “Ben hissediyorum ki şuan Ferhat bizi izliyor. Hoş geldin paşam, hoş geldin yavrum” ifadelerini kullandı.

 

ŞEHİT ÖZEL HAREKÂT POLİSİ FERHAT KOÇ

Özel Harekât Polisi Ferhat Koç, 15 Temmuz darbe girişiminde en çok kaybın verildiği yerlerden biri olan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda nöbetteyken Gölbaşı’ndaki ilk bomba saldırısında şehit olmuştu. Şehit polis memuru Koç'un cenazesi memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde toprağa verilmişti. Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği’ni bitiren Şehit Koç, atanamayınca önce Başbakanlık Ulaştırma Birimi’nde çalıştı. Ardından Havacılık Daire Başkanlığı’nın sınavlarını kazanarak uçuş ekibinde görev aldı.Şehidin ismi, Tokat Turhal’da bulunan bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği