Telefon
WhatsApp
PET-BT Cihazı İle Tokat'ta Kanser Taraması Dönemi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne alınan PET-BT cihazı sayesinde Tokatlı vatandaşlar kanser taraması için artık il dışına gitmek zorunda kalmayacak.

 

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Nükleer Tıp Ünitesi'ne alınan Pozitron Emisyon Tomografisi/Bilgisayarlı Tomografi (PET-BT) cihazı sayesinde, Tokatlı vatandaşlar kanser taraması için artık il dışına gitmek zorunda kalmayacak.

 

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, cihazın yüksek çözünürlüklü ve son teknoloji olduğunu belirterek, Tokat'ta son 3 yılda kanser teşhisi için başka şehirlere gitmek zorunda kalan hastaların artık kendi şehirlerinde hizmet alabileceklerini açıkladı.

 

Üst Düzey Görüntüleme İmkanı

PET-BT cihazının üniversite hastanesine eklenmesiyle birlikte, kanser hastalarının tanı ve tarama işlemleri daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Cihazın Nükleer Tıp Ünitesi'nde Mart ayı itibarıyla hizmet vermeye başladığını belirten Yılmaz, "Bu cihaz sayesinde hastalarımız daha az radyasyona maruz kalıyor ve daha yüksek çözünürlükle sonuç elde edebiliyor. Bu da hastaların daha hızlı randevu almasını ve tedavi sürecinin hızlanmasını sağlıyor" dedi.

 

TOGÜ Nükleer Tıp Ünitesi doktorlarından Özge Ulaş Babacan da PET-BT cihazının, kanser hastalarının tanısının konulmasında, hastalığın evrelenmesinde ve tedavi süreçlerinin değerlendirilmesinde kullanılan hibrit bir görüntüleme sistemi olduğunu vurguladı.

 

Tokat Halkı İçin Büyük Bir Fırsat

Babacan, cihazın özelliklerinden bahsederek, "Bu cihazın en küçük lezyonları bile atlayamadan yakalayabilmesi ve PET kısmının küçük kristal boyutlu dedektörlere sahip olması, hastalarımız için büyük bir avantaj. Ayrıca, cihazın 128 kesitten oluşması, detaylı sonuçlar elde edilmesini sağlıyor" ifadelerini kullandı.

 

Tokatlı hastalar artık kanser taraması ve teşhisi için il dışına gitmek zorunda kalmadıkları için oldukça memnun. Yüksek teknoloji ile donatılmış PET-BT cihazı sayesinde, Tokat halkı kaliteli sağlık hizmetine daha kolay ulaşacak.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği