Telefon
WhatsApp
“ORTAK PAYDAMIZ TOKAT”

İstanbul Yenikapı”da açılan 1-4 Aralık tarihlerini kapsayan 3. Tokat Tanıtım Günleri’nin açılış programı görkemli oldu. Açılışta konuşan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Tokat, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Anadolu’nun gerçekten elmas taşlarından birisi. İnsanıyla, tabiatıyla apayrı güzelliklere sahip bir coğrafya” dedi

1-4 Aralık tarihlerini kapsayan 3. Tokat Tanıtım Günleri, İstanbul Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen açılış programı ile başladı. İstiklal Marşının okunması ile başlayan Tokat Günleri açılış programı, Kur’anı Kerim tilaveti ile devam etti. Tokat yöresine ait halk oyunları gösterileri ile devam eden açılış programında Tokat belediye başkanları adına Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu konuşmasına “Bizim bir mottomuz, bir cümlemiz var. ‘Tokat’a Gitmek Gerek’ diyoruz. Bugün bu güzel sözü Dünyanın merkezlerinden biri olan İstanbul’da ve onun en büyük meydanı Yenikapı meydanından haykırıyoruz. Bu söz öylesine söylenmiş bir söz değildir. Bu söz kuru bir sözden ibaret değildir. Tokat, yedi tane ovası, içinden geçen ırmakları ile zengin tarih ve kültürü ile Anadolu’nun mayası olan bir şehirdir” diyerek başladı.

Tokat’ın Tokat Günleri etkinlikleri ile İstanbul’a taşındığını ifade eden Başkan Eyüp Eroğlu “Bu güzel günler bizim için bayram günleri gibidir. Nasıl ki insanlar bayramda sılayı rahim yapar, içine bir neşe dolar, bizler de bugün hem Tokat’tan gelen, hem İstanbul’da yaşayan ve hem de başka şehirlerden buraya gelen hemşerilerimiz ile buluşup kucaklaşarak bir bayram sevinci, neşesi yaşıyoruz. Burada bu şekilde bayram havasında etkinliklerimizi devam ettireceğiz” dedi.

 

Başkan Eroğlu konuşmasında Tokat için birlik, beraberlik duygusuna vurgu yaptı. Eroğlu şöyle dedi: “Hangi görüşten, mezhepten, anlayıştan olursak olalım bizim ortak paydamız Tokat’ımızdır. Bu gök kubbenin altında, al bayrağımızın altında bir ve beraberiz. Tokat bizim evimiz. Orada doğduk, büyüdük, yaşadık, yaşıyoruz. Şehrimize bir vefa borcumuz vardır. Hep birlikte güzel işler başararak şehrimizi ileriye taşıyoruz. Bu gayretleri gösterirken bir hedefimiz var. Her gün dünden daha güzel ve gelişmiş bir Tokat için çalışmak, yarının Tokat’ı için gayret göstermektir” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ŞEHRİMİZE OLAN MUHABBETİ VAR”

Tokat’ın her geçen gün gelişmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tokat’a duyduğu muhabbete dikkat çeken Başkan Eroğlu “Cumhurbaşkanımızın şehrimize olan muhabbeti var. Değerli valimiz ve bürokratlarımızın, kıymetli vekillerimizin gayretleri var. Hepsinden öte hem Tokat’taki, hem buradaki vefakâr, fedakâr, hamiyetperver Tokatlı hemşerilerimiz var. Hep birlikte Tokat’ımız için çok güzel işleri en güzel şekilde başaracağımıza inanıyor, bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TOKAT VALİSİ HATİPOĞLU: TOKAT, ANADOLU MAYASININ VÜCUT BULMUŞ HALİ

Açılışta son konuşmayı yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ise “Tokat günlerinin hem Tokat’a hem İstanbul’a İstanbul’da yaşayan Tokatlılara hayırlı olmasını diliyorum. Tokat, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Anadolu’nun gerçekten elmas taşlarından birisi. İnsanıyla, tabiatıyla apayrı güzelliklere sahip bir coğrafya. Birliğin, kardeşliğin, Anadolu mayasının en güzel vücut bulmuş hali Tokat’ta. Orta Asya”dan süzülüp gelmiş olan Türklerin en güzel İslami yaşayışlarını, hoşgörüsünü dünyaya nasıl nizam verdiklerinin de bir örneği adeta. Bu anlamda ben Tokat Günleri ile İstanbul’da yaşayan Tokatlıların sıla özlemlerini bir derece olsun gidermiş olmayı umut ediyorum” diye konuştu.

İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilen Tokat Günlerinde, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve üreticiler tarafından açılan stantlar 4 Aralık Pazar akşamına kadar gezilebilecek.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği