Telefon
WhatsApp
Ne Bulursa Çalıyorlar

Tokat’ta kendilerine kağıt toplayıcı süsü veren hırsızlar, tüm mahallelerde esnaflara zarar vermeye devam ediyor

Tokat’ta bundan önceki dönemlerde geri dönüşüm için ekmeğini çöpten çıkaran vatandaşların dışında, kendilerine bu işi yapıyormuş süsü veren hırsızlar da türemeye başladı. Mahmutpaşa Mahallesi’nden Karşıyaka Mahallesine, GOP Bulvarından Toptancılar Sitesine kadar, aralarında kadınların da olduğu şahıslar, başta esnaflar olmak üzere her kesimden vatandaşa ve kamu malına zarar veriyor. Tokat Belediyesine ait metal çöp kutuları gibi, hurda değeri olan kamu mallarını da çaldığı iddia edilen şahıslar, son olarak Mahmutpaşa mahallesindeki bir işyerinden, Topçubağı’ndaki bir depodan ve Yeşilırmak Mahallesi’ndeki bir esnaf dükkanın da sabaha karşı hırsızlık yaptı.

Yeşilırmak mahallesindeki bir esnaf dükkanından yapılan hırsızlık saniye saniye güvenlik kameralarına yakalandı. Sabah saat 05.17’de dükkanın önüne gelen 2 kadından 1’i, dükkana ait temizlik kovası ve paspası alarak çuvalın içine attı. Çaldığı ürünlerin yanındaki eski plastikleri almayıp, yeni olanı alan kadınların, yanlarında götürdükleri bu eşyaları satarak paraya çevirdiği de iddia edildi.

Mahmutpaşa Mahallesinde de yine sabaha karşı yaşanan hırsızlığın kadınlar tarafından yapıldığı iddia edildi. Market önündeki tabure ve çaydanlık ile içi sebze dolu kasaları ve dolaptaki içecekleri el çabukluğu ile çuvallarına dolduran kadınlardan şikayetçi olundu.

Vatandaş mahallelerde yaşanan bu olayların genelde sabah saatlerinde 04.30 ila 07.00 arasında yaşandığını ileri sürdü. Bu saatlerde kendilerine kağıt toplayıcısı süsü vererek hırsızlık yapanların organize bir şekilde çalıştığını iddia eden esnaflar her hafta yaşanan bu olayların son bulması için güvenlik önlemlerinin arttırılması için devlet yetkililerinden destek istedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği