Telefon
WhatsApp
Müsi̇ad Üyesi̇ Modernteks Hazir Gi̇yi̇m

1978 yılından beri, dünya hazır giyim markalarına örme kumaştan mamul bebek ve çocuk tekstil konfeksiyon ürünlerinin üretimi üzerinde uzmanlaşmış olan Modernteks, Tokat Bedestenlioğlu OSB’de 1.961 metrekare büyüklüğünde, 200 kişiye istihdam sağlamak üzere şubesini açıyor. Yapacağı üretimin yüzde 100’ünü ihraç edecek olan Modernteks, ülke ekonomisine katkısını bir nebze de olsa arttırmanın, istihdam sağlamanın gururunu yaşamakta.

Örme konusunda çok çeşitli kategorilerinde üretim yapan Modernteks, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’ kapsamında hayata geçirilen ‘Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi Projesi’ dâhilinde Tokat’ta şubesini 22 Eylül 2022 tarihinde açmış bulunuyor. Çalışanlarının yüzde 90’ının kadın olması, yılda 3,5 milyon adet üretim yapılması planlanıyor. AB standartlarına uygun şekilde çevre ve sürdürülebilirlik kavramlarına önem vererek tasarlanan üretim alanı ile sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak için tasarlandı.

Yeni fabrika kapsamında açıklamalarda bulunan Modernteks Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Zahit Birol, 1978’te İstanbul’da kurulan Modernteks ailesi olarak yeni fabrikayı Tokat’ta açacaklarını ve 2024-2025 sürecinde Tokat’ta başka üretim alanları ve fabrikalar kuracaklarını da sözlerine ekledi. Ayrıca yeni projeleri kapsamında kendi elektriğini de üreterek hem ülke ekonomisine katkıda bulunacak hem de enerji giderlerini minimize edecek. Gelecekle ilgili hedefleri ise daha fazla istihdam ve üretim olacak.

Çok geniş kapsamlı ürün gamında üretim yapan firma olduklarını belirten İhsan Zahit Birol, “vatanımızda yatırım yapılmadan hiçbir şekilde kalkınmanın gerçekleşemeyeceği ve birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bu dönemde her sanayici vatanına olan borcunu ancak yatırım yaparak, istihdam sağlayarak birazcık da olsa ödeyebilecektir. Modernteks olarak Tokat’taki insan gücünü desteklemek, Tokat’ın gelişmesine ve ekonomisinin canlandırılmasına yardımcı olmak bizler için büyük bir önem taşıyor.” dedi. Aynı zamanda bu yatırım sürecinde kendilerine yoğun desteği ve emeği geçen Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Müsiad Tokat Başkanı Mehmet Şanlı, Tokat Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ayhan Yılmaz ile Tokat İşkur İl Müdürü Bekir Fındık’a teşekkürlerini iletti.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği