Telefon
WhatsApp
MTV EK VERGİ ÖDENMEDEN OLMUYOR

Tokat’ta Tüvtürk araç muayenesinde günü yaklaşanlar, araçlarındaki eksikleri gidermek için sanayinin yolunu tutuyorlar. Muayeneyi tek seferde geçebilmek için araçlarındaki eksikleri gidermek isteyen sürücülerin bilhassa fren, baskı balata mekanizmalarına önem verdiği görülüyor.

 

Diğer yanda, muayenesi gelen araç sahipleri, motorlu taşıtlar vergisini ödemek zorundalar. Bu yıl ilk kez tek seferlik konulan ek motorlu taşıtlar vergisi de bu kapsamda ödenmeden araç muayenesi yapılmayacak. Araç muayenesinde günü gelenler, ek motorlu vergisini de ödemiş olacaklar.

 

Tüvtürk, periyodik araç muayenesinde Yola Elverişlilik ve Yola Uygunluk Hizmeti Muayene Tekrarı Süresi Hakkında Duyurusunda 24 Haziran 2023 tarihinden itibaren muayene tekrar süresinin 1 oy olduğunu duyurmuştu. Söz konusu duyuru “yola Elverişlilik veya Yola Uygunluk hizmeti ağır kusurlu veya emniyetsiz sonuçlanan araçların muayene tekrar süresi 1 ay olmuştur. Bu hak, 24 Nisan 2023 tarihinden itibaren Yola Elverişlilik, Yola Uygunluk hizmeti alan ve henüz Yola Elverişlilik – Muayene Tekrarı ve Yola Uygunluk - Muayene Tekrar hakkını kullanmamış araçlar için de 1 ay olarak tanımlanmıştır.” ifadelerine yer vermişti.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği