Telefon
WhatsApp
Mostar Köprüsü ile aynı dönemde inşa edilen Hacıboz Köprüsü

Anadolu’nun Mostarı olarak yerel halkın övünç kaynağı olan Zile’deki ecdat mirası Hacıboz Köprüsü, acil olarak bakım bekliyor

Türk Mimarisi’nin önemli bir çok özelliğini üzerinde taşıyan Tokat’ın Zile ilçesi ile Yozgat’ın Aydıncık ilçesi arasında bulunan Hacıboz Köprüsü, yolculuk yağan vatandaşları yüzyıllardır ihtişamı ile selamlayan nadir eserlerden birisi. Zile ilçe sınırları içerisinde bulunan köprü, Mostar Köprüsü ile aynı dönemde inşa edildiği düşünülen 16’ıncı yüzyıl eserlerinden bir tanesi.


ENDER GÖRÜLEN ÖZELLİKLERE SAHİP

Geniş tek açıklıklı yapısıyla Orta Anadolu’daki ender görülen köprülerden birisi olan Hacıboz Köprüsü, şu sıralar bakımsızlık ve defineci talanından dolayı yıpranmış durumda. Çekerek ırmağı üzerine kurulu olan köprünün tadilatı için gerekli başvurular yerel halk tarafından yapıldı.


ANAYOLDAN KÖPRÜYE GEÇİŞ YOK

Konuyla ilgili olumlu geri dönüş için heyecanla bekleyen bölge halkı, aynı zamanda yeni tamamlanan karayolu çalışması sonrasında anayoldan köprüye geçiş için bir yol olmamasından dolayı köprüye fotoğraf çekinmek için bile gidilemediğinden şikayet ediyor.


ACİL DESTEK BEKLENİYOR

Bölge sakinleri, muhteşem güzelliği ve heybeti, doğa ile olan uyumu ve tarihi değeri ile bakım bekleyen köprünün, Çekerek Irmağı ile olan 5 asırlık kadim dostluğunun yüzlerce yıl devam etmesi için acil yetkililerden destek bekliyor.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği