Telefon
WhatsApp
 Lütfi Bora zamanında Tokat Ticaret Borsası en prestijli duruma geldi

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora, üretken geçen yönetim dönemlerinde Tokat Ticaret Borsası’na ivme kazandıran iki önemli unsurun güçlü ekip ve şeffaf yönetim olguları olduğunu söyledi

Tokat Güneş Haber Gazetesinden Dursun Ekrem Er"in haberine göre, Tokat Ticaret Borsası, kurulduğu tarih olan 1988 yılından itibaren birçok başarılı işe imza atan yönetimlere sahipken, Lütfi Bora ve ekibinin yönetimde olduğu 2013’ten itibaren ise en güçlü dönemini yaşayan bir kurum haline geldi. Bu başarının altında imzası olan en önemli isin ise şüphesiz Lütfi Bora. 3 kuşaktır Tokat’ta yaptıkları dürüst ticareti ile ekonomik açıdan şehre ve bölgeye kattıkları katma değerle bilinen bir aileden gelen Başkan Bora, Borsa’da 5 Yıldızlı hizmet şiarıyla yola çıkan güçlü ekiplerinin, şeffaf yönetim anlayışıyla kazandığı ivmenin üyeleri kaliteyle buluşturduğunu söyledi. Paris’te ya da Londra’daki bir Ticaret Borsasından daha kaliteli bir hizmetin sunulduğunun ise Uluslararası bir denetleme firması olan Türk Loydu tarafından denetlenerek belgelendiğini dile getiren Başkan Bora, akredite bir borsa hayalinin gerçekleşmesinin arkasında büyük bir emek ve harcanan mesai olduğunu dile getirdi.

FİZİKSEL DEĞİŞİM


Tokat Ticaret Borsası’nda 2013 yılında göreve gelen Başkan Bora ve ekibi, icralar dolayısıyla karşılarında hiçbir mal varlığı olmayan ve eksi 400 bin liralık bir borç vardı. Üyelerinin teveccühü ile 2013 yılında verilen bu görevi; büyük bir titizlik ve disiplinli çalışma anlayışı ile ele alan Bora ve ekibi, çoğu zaman bireysel ya da sahip oldukları işletmelerin ikili ilişkileri ile büyük bir fiziksel değişim hamlesine başladı. Tokat’ın en değerli noktalarından birisi olan Vali Zekai Gümüşdiş Caddesi üzerindeki Muratdağı Plazadan önce üye hizmetlerini eksiksiz giderebilmek adına 3 farklı yer satın aldı. Yapılan tadilat ile plaza içerisinde uygun hizmet koşullarını sağlayabilecek büyüklükte bir bağımsız alan oluşturan Başkan Bora’nın öncelikleri arasında olan 5 yıldızlı hizmet standartını yakalamak için de çalışmalara başlandı. Çok kısa bir süre içerisinde yapılan denetimlerin tamamından başarı ile geçen Tokat Ticaret Borsası akredite borsa olmayı başardı. Hizmette kaliteyi arttırmaya yönelik olarak eğitim salonu, mescit, arşiv, laboratuvar gibi alanları da plaza içerisindeki kendi bağımsız alanlarına yapılan tadilatlarla eklemeyi başaran Başkan Bora, 9 yıllık süre içerisinde kuruma kazandırdığı mobil hizmet araçlarıyla da kısa süre içerisinde Borsa’nın değerini 20 milyon liralık bir değere çıkardı.

PRESTİJ HAMLESİ

Yapılan çalışmalar sadece üyeler tarafından değil, dış paydaş kurumlar ve borsa üyesi olamayan diğer sektörler tarafından da fark edilmeye başlandı. Başkan Bora’nın şeffaflık ilkesi ile atılan her adımın duyurulması ve üyelerin destek, hibe ve diğer tüm imkanlardan süresi içerisinde faydalanabilmesine yönelik olarak düzenli periyotlarla basım ve dağıtımı yapılan Borsa Haber Gazetesiyle, değişimi, büyümesi ve çabası görünen Tokat Ticaret Borsası danışılan, istişare edilen, dinlenen ve platformlara davet edilen bir kurum halini aldı. Prestij yönünden de gelişiminde büyük mesafeler kat eden Ticaret Borsası, artık en üst düzeyde üyelerini temsil eden bir statüyü, doğru vizyon ve kararlı duruş ile kazanmış oldu.

DAHA BİTMEDİ!


Tokat’ın öncelikle güzel bir hayvan pazarına ihtiyaç olduğunu Çamlıbel’de bir hayvan pazarı olsa da Tokat’ın pasif kalması nedeniyle yoğunluğun bölgedeki başka yerlere kaydığını belirten Lütfü Bora, Tokat merkezin bu gücü yeniden kazanması için çalışma başlattıklarını anlattı. Ayrıca Tokat Buğday pazarını da daha iyi noktaya getireceklerini vurguladı. Yer konusunda seçici olarak çiftçinin yanı başında olacak bir yer arayışında olduklarını söyleyen Başkan Bora’nın aklında, Tokat’ta son dönemde üretiminde ciddi bir artış görünen ve artık bir gerçeği olan mısırın kurutulması için bir tesis de var. “Yapacaklarımız daha bitmedi” diyen Başkan Bora’nın projeleri, Borsa Üyeleri tarafından da büyük destek görüyor.

SEÇİMLERİN FAVORİ ADAYI; BORA

Yarın sabah saatlerinde başlayacak olan seçimler Tokat için büyük bir önem arz ediyor. 2 adayın listelerinin yarıştığı seçimlerde her iki listede de değerli isimler bulunuyor. Ticaret Borsası’nın son 9 yılındaki gözle görünür değişim, üyeler nazarında Başkan Bora’nın rüştünü ispat eden bir profili olduğu görünümü sergiliyor. Ayrıca üyeler için Buğday Pazarı, Hayvan Pazarı ve Kurutma Tesisi gibi projeleriyle öne çıkan Başkan Bora’nın karşısındaki diğer listenin, yıpranır endişesi ile henüz kamuoyuyla paylaşılmadığı projelerinin ise ne olduğu bilinmediği gibi; üyeler ve Tokat medyası tarafından da merak ediliyor.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği