Telefon
WhatsApp
Küçük Esnaf Çok Zorda

Tokat Bakkallar Manifaturacılar Ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, son dönemde ekonomide yaşanan gelişmelerden en çok etkilenen kesimlerin başında esnaflar ile küçük ve orta boy işletmelerin geldiğini ifade ederek, “Döviz kurlarındaki ve altın fiyatlarındaki artışlar piyasalarda sürekli bir dalgalanmaya ve fiyatların artmasına neden olmaktadır” dedi

 
Gündeme dair görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Tokat Bakkallar Manifaturacılar Ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, halkın alım gücü düştükçe esnafların da ticaret yapmalarının zorlaştığını belirterek, bazı çözüm önerilerini de dile getirdi.

 

Tokat Bakkallar Manifaturacılar Ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya açıklamalarında şunları kaydetti:

 

 “Akaryakıt, elektrik, doğalgaz gibi maliyeti ve yatırımı doğrudan etkileyen kalemlerdeki artışlar doğrudan doğruya maliyetlerin artmasına neden olduğu gibi yatırım ve üretimleri zorlaştırmaktadır. Artan maliyetler ve piyasalardaki sürekli değişkenlik, yüksek enflasyon oranları ve fiyatlardaki dalgalanmalar halkımızın alım gücünü düşürdüğü gibi esnafımızın da ticaret yapmasını zorlaştırmaktadır. Esnafımız her ay bir sonraki aya borçla devrederek hayatta kalmaya çalışmaktadır. Bu borç yükünü rahatlatacak tedbir ve paketlere acilen ihtiyaç bulunmaktadır.

 

“ZİNCİR MAĞAZALARIN HER ÜRÜNÜ SATMALARI ENGELLENMELİ”

 

 Süper ve zincir mağazalarının her ürünü istedikleri gibi satmaları engellenerek belirli bir kritere getirilmesi mobilyadan elektroniğe, tuhafiyeden zücaciyeye ve birçok esnafımızın kepenklerinin açık kalmasını sağlayacaktır. Esnafımızın Maliyet ve İş yeri giderlerini minimuma indirmek için Türk şeker ve un firmalarında yapıldığı gibi akaryakıt, elektrik ve doğalgaz faturalarında desteklenerek giderlerini makul seviyeye gelmesi esnafımızı rahatlatacaktır.

“TEKEL ÜRÜNLERİNDEN ALINAN ÖTV’NİN YÜZDE 5’İ ESNAFA VERİLSİN”

 Tokat Bakkallar Odası olarak tekel ürünlerinde alınan %65 ÖTV den %5 esnafımızın karına ek olarak eklenmesi hem kaçakçılık ve merdiven altı ürünlerin satışını azaltacağı gibi esnafımızın da ek bir krediye ihtiyacı kalmadan iş yerinin devamlılığını sağlayacaktır. Ürün tedariki konumunda ve fırsatçılık stokçuluğunu engellemek için; Tarım Kredi Kooperatifi ve TMO ürünleri bölge deposu kurularak, üzerine fiyatları cüzi bir karla yazılarak esnafımızın raflarında bulunması, stokçuluğun önüne geçilmiş vatandaşımızın da kolayca ulaşması sağlanmış olacaktır. Halkımızın ve esnafımızın ekonomik durumunu iyileştirecek, piyasalarda güven ve istikrarı sağlayacak çalışmaların ivedilikle yapılması gerekmektedir.”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği