Telefon
WhatsApp
Kitap Fuarında Tokatlılar Kitaba Doyacak

Tokat Belediyesi ev sahipliğinde Tokat Valiliği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tokat Kent Konseyi işbirliğiyle bu yıl 4.’sü düzenlenen Kitap Fuarı Cumhuriyet Meydanında törenle açıldı.

 
 
 
Tokat Belediyesi ev sahipliğinde Tokat Valiliği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tokat Kent Konseyi işbirliğiyle bu yıl 4.’sü düzenlenen Kitap Fuarı Cumhuriyet Meydanında törenle açıldı.

 

Törende konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kısa bir ‘Hoş geldiniz’ selamlamasının ardından “4.’sünü düzenlediğimiz Kitap Fuarımız geçtiğimiz Cuma günü başladı. İnşallah Pazar gününe kadar devam edecek. Daha önceki dönemlerde de zaman zaman yapılan kitap fuarlarımız 2017 yılından itibaren hiç ara vermeden başlattığımız, sadece 2020 ve 2021 yıllarında pandeminin neticesinde ara verdiğimiz ve bu yıldan itibaren inşallah bundan sonraki yıllarda da devam edeceğimiz şehrimizde yapılan bence en önemli etkinliklerin başında geliyor. Muhakkak ki  şehri ihya etmek, eserler oluşturmak, insanların işlerini kolaylaştırmak çok çok önemli. Ama bütün bunları yaparken bundan daha önemli olan, insan yetiştirmeye  bir fırsat oluşturan ve insanların her anlamda donanmasına vesile olan böyle etkinlikler bir o kadar önemli. Onun için biz bu işi şehrimizde çok önemsiyoruz. Onun için burada bu günleri yaparken  sadece belediyemizle yapmıyoruz. Ben desteklerinden emeklerinden dolayı burada başta Tokat Valimize teşekkür ediyorum. Bizleri yüreklendirdiler. Allah razı olsun kendilerinden. Aynı şekilde Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitemiz, Tokat Kent Konseyimizle birlikte bu işi birlikte yapıyoruz. İnşallah 10 günlük süre boyunca Tokat kitaba doyacaktır.  Bunara başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm halkımız bundan istifade edecek ve yeni yeni kazanımları elde edeceğiz: Burada yaklaşık 2 bin  metrekarelik alanda 100’e yakın yayınevimiz, 1 milyona yakın kitabımız, hem ulusal hem yerel 150’ye yakın yazarımız hem söyleşileriyle hem imza günleriyle sizlerle buluşmaya devam edecek.”

 

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ise “Pandemi uzun süre her şeyi etkiledi maalesef kitap fuarı 2 sene yapılamadı. Tekrar bu sene yapılmaya başlandı. Belediye başkanımıza bunun için çok teşekkür ediyorum. Çok büyük gayretleri oldu.  İnşallah bu her yıl devam eder. Burada 17 yaşında bir genç olarak İstanbul’a gittim. İlk, orta ve lise eğitimimi Tokat’ta aldım. Gaziosmanpaşa ilkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Gaziosmanpaşa Lisesi’nde çık iyi öğretmenlerden eğitim aldık. Ve o taban üzerine İstanbul kültürünü ekleyerek bu günlere geldik.  Tokat’ta bulunan genç kardeşlerimizin ilerde çok önemli yerlere gelip Bu asil Türk milletine hizmet edeceklerine inanıyorum. Türk milletinin yolu her zaman açıktır. Bizim kültürümüzü, eğitimimizi daha fazla arttırdığımız halde Türk milleti her zaman tarihe yön veren milletlerden olacaktır” diyerek kitap fuarının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ise güzel bir etkinlikte buluşmaya vesile olan Belediye başkanı başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek “ Gençliğin, bütün dünyanın dijital dünyanın esiri olduğu bir ortamda kitap fuarları çok önemli. 4.’sünü yapıyoruz. 1 milyon kitap Tokatlı hemşerilerimizle buluşacak. Biz Milli Eğitim bünyesinde 2021’de 82 olan kütüphane sayımızı bugün 432’ye çıkarttık. 340 bin olan kitap sayımızı da 724 bine çıkarttık. İnşallah sene sonuna kadar okullarımızdaki kütüphanelerimizdeki kitap sayımızı 1 milyon çıkartacağız. Biz, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir medeniyetin evlatlarıyız. Ecdadımız bugüne kadar bu çalışmalara çok önem verdi ve neticede bu aşamalara geldi.  Biz gençlerimizden çok ümitliyiz. İnşallah yarınlarda daha güzel işler başaracaklar ülkeyi daha güzel yönetecekler. İşte biz gençlerimize güvendik gençlerimiz İHA’ları, SİHA’ları yaptı. Türkiye’nin savunma sanayi alanında ulaşılmaz hedeflerini gerçekleştirdiler. Biz gençlerimizin her alanda daha aktif rol alması için hükümetimiz olarak çalışmalara devam ediyoruz” dedi.  

 

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ise Tokat’ta kısa bir süredir bulunduğunu belirterek böyle güzel bir çalışmadan ötürü Belediye Başkanı Eroğlu’na teşekkür ederek sözlerine başladı. Vali Hatipoğlu, “Kitap medeniyetimizin en önemli yapı taşlarının başında gelmektedir. Bu nedenle özellikle gençlerimizi ve tüm halkımızı  hiçbir zaman yaş farkı gözetilmeksizin ilim öğrenmeyi farz kılan bir dinin mensubu olarak böyle güzel bir etkinlikte bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum.  Kitap bizi geçmiş ve gelecekle buluşturan aynı zamanda inşa eden en önemli unsurlardan biridir. Dolayısıyla kitapla barışık ve iç içe yaşamak aynı zamanda gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlayacak olan en önemli  etkinliklerden birisidir” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Mete Yarar, Serdar Tuncer, Kemal Sayar, Mevlana İdris gibi yazarların okuyucuyla buluşacağı fuarda Savaş Şafak Barkçin, Ozan Bodur, Ömür Uzel gibi yazarlar bugüne kadar okuyucuyla buluşan isimler oldu.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği