Telefon
WhatsApp
Kira ödemek için banka hesap numarası bulamıyorsanız!

Kira ödemek için banka hesap numarası bulamıyorsanız, bölgenizdeki sulh hukuk mahkemesine başvurunuz.

 

Son dönemde fahiş kira artışı nedeniyle ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalarda da ciddi artış yaşandı. Ev sahiplerinin kira yatırmıyor yoluna başvurmak için banka hesaplarını kapatarak hukuki yollar ile kiracısını tahliye ettirmeye çalışıyor.

Son dönemde ülke genelinde yaşanan fahiş kira artışı nedeniyle ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalarda da ciddi artış yaşandı. Ev sahiplerinin kira yatırmıyor yoluna başvurmak için banka hesaplarını kapatarak hukuki yollar ile kiracısını tahliye ettirmeye çalışıyor. Tokat’ta da kiraya veren ve kiracı davaları artmış durumda. Konu ile ilgili uzmanlarında açıklama aldık. Emlakçı yönünden uzlaştırılması gerektiği düşünülürken hukuk yönünden kiracının hukuki yollara başvurması gerektiği dile getirildi.

 

KİRACILAR BU YOLU İZLEDİKLERİ TAKDİRDE HAK KAYBINA UĞRAMAYACAKLARDIR

Kiracıların hak kaybına uğramamaları için bir takım prosedürler olduğu ifade eden Avukat Meryem Çağlar Yaman, “Son zamanlarda ülkemizde kiraya verenler tarafından popüler yapılan bir yöntem, banka hesap numaralarını kapatarak kiracılarını ödemede geçe düşürerek, geç kalınan ödemeler nedeniyle tahliye davasına sürüklenen bir yola başvurmalarıdır. Bununla karşılaşan kiracıların yapması gereken bir takım prosedürler vardır. Kiracıların kira günü geldiği zaman ödeme yapacakları hesap numarasının kapandığını öğrendikleri zaman buna ilişkin belgeleri alarak kira verilen taşınmazın kiraya verildiği yerdeki sulh hukuk mahkemesine bir dilekçe ile başvuru yapıyorsunuz. Kiracılar bu yolu izledikleri takdirde hak kaybına uğramayacaklardır. Bu olay hesap numaralarında olacağı gibi elden kiralarda da kirayı götürdüğünüz zaman kiraya veren kişi kabul etmeyebilir. Sizden fahiş fiyatta kira bedeli isteyerek sizin verdiğiniz bedeli reddedebilir. Yine bu durumla karşılaşan kiracılarında kendilerini tahliye etmek isteyen ev sahiplerini sulh hukuk mahkemelerine bu durumu anlatır bir dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir” dedi.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği