Telefon
WhatsApp
KADINLAR HALK OYUNLARI EKİBİ KURDU

Tokat'ta halk oyunu eğitmeni Fatma Kılıçaslan, oturduğu sitede otuz kadını bir araya getirerek halk oyunu ekibi kurdu. Site sakinleri hem komşuluk ilişkilerini pekiştiriyor hem de sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştiriyor 

 

Şehir merkezinin biraz dışında 200 hanenin olduğu üç bloktan oluşan bir sitede üç yıldır oturan halk oyunları eğitmeni Kılıçaslan'ın, komşularını kaynaştırmak için aklına, ev hanımlarından halk oyunu ekibi kurma fikri geldi. Bu fikrini çoğunluğu ev hanımı olan komşularına ileten Kılıçaslan, 30 komşusundan olumlu geri dönüş alınca Halk Eğitim Merkezinin desteği ile sitenin altında bulunan lokalde komşularına kurs vermeye başladı. Yaklaşık 45 gün önce başlayan kursta komşu kadınlar, davul zurna eşliğinde yöresel halk oyunlarını öğrenmeye başladı. Haftada dört gün bir araya gelen kadınlar önce halk oyununa çalışıyor ardından da yorgunluklarını evde yapıp getirdikleri kek, börek, poğaça gibi atıştırmalıkları yiyerek atıyor.

 

200 haneli sitede halk oyunu kursu açarak ekip kuran Fatma Kılıç Aslan, “kendim bir bayan olarak bayanlara katkım olsun istedim. Apartmanlarda komşuluk, dostluk bittiğini düşünüyorum. Onun için böyle bir şey aklıma geldi. İlk başta katılmakta zorlanacaklarını düşündüler ama sonrasında sevdiler. Gelmekten zevk alıyorlar günün stresini atıyorlar. Bu kurs sayesinde inanılmaz müthiş dostluklar kazandık. Güzel bir birliktelik sağladık. Bizler adına güzel bir adım oldu. Hem kültürel, hem sosyal açıdan güzel bir etkinlik oldu. İl başlarda kadınların eşlerinden izin aldık. Küçük çocuğu olanlar ama eşleri yardımcı oluyor. Onlara da teşekkür ediyorum. Çok güzel ve büyük bir aile olduk” dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği