Telefon
WhatsApp
HUZUR ŞEHRİ TOKAT PROJESİ GÖNÜL ELÇİLİĞİ YAPIYOR

Huzur Şehri Tokat Projesinde Öğrenme, Öğretme ve Eğitim Etkinliği Başladı


Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi işbirliğinde yürütülen Huzur Şehri Tokat (Tranquil City) Projesi kapsamında Portekiz ve Romanya Ortakları ile "Öğrenme, Öğretme ve Eğitim" Etkinliğini başladı.


Tokat Valiliği öncülüğünde Avrupa Birliği tarafından desteklenen Tokat Belediyesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi paydaşlığında yürütülen Huzur Şehri Tokat (Tranquil City) adlı projenin yurt dışı ortaklarından Romanya ve Portekiz ortakları 5 gün sürecek 'Öğrenme, Öğretme ve Eğitim" Etkinliğine katılmak üzere Tokat'a geldiler

Düzenlenen programın tanışma etkinliğine, Vali Numan Hatipoğlu, eşi Ayfer Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Vali Yardımcı Osman Sarı, Proje Müdürü Şehabettin Akca ve proje ortakları katıldı.

Vali Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu hoşgeldin konuşması yaparken, Portekiz ve Romanya'dan gelen misafirler de Tokat ile ilgili duygularını ifade ettiler.

Numan Hatipoğlu konuşmasında ' Şehirlerin kardeşliğini burada gördük, misafirlerimiz Tokat'ın güzellikleri ve Türkiye’yi insanımızı ülkelerinde anlatarak gönül elçiliği yapacaklar. Türkleri ve Türkiye'yi yanlış tanıyanlar varsa onları düzeltmeleri, misafirperver iyi insanlar olduğunu anlatmalarını istiyorum, bu ortamın proje ortakları ile iyi ilişkiler geliştirmesine fayda sağlayacak bir etkinlik haftası olmasını' söyledi.

 

Hatipoğlu ' Dünyamızın barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Ukrayna- Rusya arasındaki savaşta masum insanlar acı çekiyor. İsrail- Filistin arasındaki orantısız savaşta sivillere soykırım uygulanıyor. Biz Türkiye olarak dünyada barış ve kardeşliğin mimari için çalışıyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde dünya barışı için çok mücadele ediyor. Valiliğimiz öncülüğünde başlatılan Huzur Şehri Tokat gibi projeler ile de şehirlerin, milletlerin kardeşliği pekişiyor" dedi.

 

Tokat'ta ki etkinlikte 'Çevre sağlığı, kültür, ilk yardım, trafik sorunları, dijital şehirleşme, geri dönüşüm, iklim değişikliği, atık, çevre temizliği gibi konularında çalışmalar yapılacak.

 

Propram kapsamında tiyatro eğitimi ve örnek bir tiyatro gösterisi yapılacak.


Tokat'ta beş gün sürecek olan Öğrenme, Öğretme ve Eğitimi etkinliği Portekiz ve Romanya'da da düzenlenecek...

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği