Telefon
WhatsApp
HIDIRLIK Köprüsünde GAZZE  İçin Oturma Eylemi Yapıldı

Gazze’yi yüreğinde taşıyan bir milletin öncülüğünü taşıyan Tokat Milli İrade Platformu üyeleri tarafından Filistin’de ki zulme sessiz kalmamak için oturma eylemi yapıldı.


Biliyoruz ki Gazze için daha fazla beklemek boşuna ve diyoruz ki kimseyi beklemeden Gazze için eyleme diyerek Tarihi Hıdırlık Köprüsü üstünde oturma eylemi yapan Tokat Milli İrade Platformu üyeleri, Gazzede katliamın sona ermesi için çağrı yaptı,v sloganlar attı ve basın açıklaması yaptılar.

Tokat Milli İrade Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında ‘ Siyonistlerin Gazze'ye yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 33 binin üzerinde Gazzeli Kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan sivil halk şehid edilmiştir. 75 binden fazlada yaralı kardeşimiz var. Soykırım suçu işleyen siyonistler, yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımamaktadır.
Gazze'de insanlık öldürülüyor. Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor. Bugün Gazze'de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgal rejimi bütün dünyanın gözü önünde Gazze'de soykırım uyguluyor. Ama İslam âlemi sessiz, dünya sessiz, sözde insan hakları savunucuları sessiz , başını kuma gömmüş durumdadır.
Gazze'de siyonist işgal rejimi aynı zamanda Gazze'ye insani yardımların yapılmasına engel olmaktadır. Bunun neticesinde iki buçuk milyon mazlum kardeşimiz olan Gazze halkı; açlık, susuzluk ve kıtlıkla yok edilmek istenmektedir. Abluka altındaki Gazze'de yaşanan insanlık dramı her geçen gün daha da derinleşmektedir. Özellikle susuzluk ve açlıkla mücadele eden çocukların ortaya çıkan görüntüleri yüreklerimizi dağlamaktadır. Gazze'de çocukların, yoldan kirli su içtiği görüntüler içimizi acıtmakta, uykularımızı kaçırmaktadır. Bu mazlum kardeşlerimize bu zulmü reva görenleri ve bu mezalime seyirci kalanları Allah'a şikâyet ediyoruz.
Batılı ülkelerin, Gazze'de açlık çeken Filistinlilere yapılan yardımları askıya alarak siyonistlerle tam ortaklığa girme kararı göstermektedir ki; küfür tek millettir. Yapılan bu mezalimi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Buradan vicdan sahibi ülke liderlerine ve duyarlı olan Müslüman liderlere sesleniyoruz. Güçlerinizi birleştirerek bir araya geliniz ve bu mezalime son verecek adımları atınız.
Bizler, Tokatın tarihi Taşköprüsünde bir araya gelerek, bu sesi yükseltiyor ve Gazze'deki acıyı dünyaya duyuruyoruz. Bu açıklamamız bu konuda bir şeyler söylemiş olmaktan öte insan olmanın bir gerekliliğidir.
Nehirden denize özgür oluncaya dek, Gazze halkının yanında durmaya devam edeceğiz.
ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin, Filistinli annelerin, bacıların ve çocukların yanındayız.
Tokattan Filistin halkına selam olsun! Şehitlere selam olsun!
Bu mücadelede bize destek olan her bir kurum ve sivil toplum örgütüne ve tek tek siz sevgili Tokatlı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz’ denildi…

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği