Telefon
WhatsApp
HDP

(HDP) İstanbul Milletvekili Ali KENANOĞLU, Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Alıçözü’nün  su sorunu olduğunu “Alevi köylerine hizmet verilmemesi örneklerinden biri de Tokat Zile İlçesine bağlı Alevi yurttaşların yaşadığı Alıçözü köyünde yaşanmaktadır” diyerek bir provakasyon başlattı.

Tokat Valiliği de yaptığı açıklamada "24 Haziran 2022 tarihindeHDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu'nun, mezhepsel ayrımı tahrik edici ifadelerle  Tokat’ın Zile ilçesine bağlı  Alıçözü Köyünde yıllardır su sorununun devam ettiğini iddia ederek sosyal medyada yaptığı paylaşımlara dair Valiliğimizce yapılan incelemede; Zile Kaymakamlığı'nda 2021 yılı KÖYDES kapsamında 50 tonluk su deposu tamamlanmıştır. Ayrıca köyiçi içmesuyu boru hatları tamamen yenilenmiştir. Muhtarlığımız tarafından akıllı sayaç takılmasıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir Netice itibariyle Alıçözü köyümüzde iddia edildiği gibi su sorunu yaşanmamaktadır. Yapılan paylaşımların belli çevre ve mihraklar tarafından hem saptırıcı, hem kışkırtıcı hem de hedef gösterici paylaşımlar ve yönlendirmeler olduğu anlaşılmaktadır." denildi.

Tokatlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı (TOSİAD) Avukat Süleyman Kaya"da bu açıklamanın yersiz ve yalan olduğunu ifade ederek "Bölemeyeceksiniz" başlıklı bir açıklama yaptı.

Bölemeyecksiniz diyen Başkan Süleyman Kaya açıklamasında "Tokat ımıza yönelik yeni bir provokasyon devreye girmiş görünüyor.


Asırlardır Alevi Sünni kardeşliğine örnek olmuş, Muharrem yasını, Ramazan bayramını bir arada geçirmiş Tokat halkının bu kaynaşmışlığını hedef alan bir yaklaşım, her satırı yalan ifadelerle, bir köyümüze sırf alevi köyü olduğu için su götürülmediği, Köy halkının susuz bırakıldığı yalanını ortaya attı.


Devletimiz de büyük bir iyiniyetle, gerçekleri açıkladı. Böylece de tuzak amacına ulaştı. Devletimizin valisinin üzerinden, pravakatör, Tokat gündemine girdi.


Şurası muhakkak ki, yurdun her karışına götürülecek bir çok hizmet vardır ve yaşanacak her gelişme ile de, bu hizmetler değişecek, çoğalacaktır. Geçmişte bu hizmetler sadece yol ve su iken; sonra elektrik oldu, televizyon yayını oldu, telefon oldu, internet oldu. Yarın doğalgaz olacak. Belki metro veya bir başka ulaşım şekli olacak. Nasıl ki, geçmişin çamurlu köy yollarından bu güne geldi isek, yarınlarımız da daha aydınlık, daha müreffeh olacaktır"dedi


Kaya açıklamasının devamında "Bu inanç, Alevi’si ile, Sünnisi ile, Anadolu’nun kaynaşmış, kardeş olmuş, bütününün inancıdır, ülküsüdür.
Bu topraklarda yaşayabilmenin tek çaresi birlik ve bütünlük içerisinde olmaktır. Onun için ki, emperyalistlerin, bölücülerin tüm saldırıları da, bu bütünlüğü bozmaya yönelik olacaktır.


Bunun için kimi zaman bir kiralık katil kullanılır, bak şu inançtakiler-bu inançtakileri öldürüyor denilir; veya sosyal medya üzerinden: Turhal’da kürtler linç ediliyor diye yalan söylenir.


Hatta bu provakasyon için, bazen devletin içerisinde yer alan ama maaşından terör örgütüne komisyon veren politikacılar, belediyeciler kullanılır. Bazen de, terör örgütlerine haraç olarak kilo kilo, taksit taksit altın ödeyen ikili ajanlar kullanılır.


Bu tuzaklara, Tokat halkı geçmişte ödün vermedi. Birliğini, bütünlüğünü bozmadan bu günlere geldi.


Bu gün de, kurulan hiç bir tuzağa düşmeyecektir.


Bu gün, hiç bir köy muhtarımıza, devletimizin hiç bir kapısı kapalı değildir. Her muhtarımızda, görevinin gereği olarak, her türlü sorununu, medyayla, kurumlarla ve il ve ilçe başkanları ile rahatlıkla paylaşmaktadır" diyerek Tokat"lıların duygularına tercüman oldu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği