Telefon
WhatsApp
GOP Lisesi'nde güçlendirme çalışmaları bitti mi? Okul bu sezon açılacak mı?

Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Tokat Gaziosmanpaşa Lisesi'nde güçlendirme çalışmaları bitti mi? Okul ne zaman açılacak sorularının cevabı haberimizde...
Türk eğitim tarihinde geçmişi 1884 yılına dayanan Gazi Osman Paşa Lisesi depreme dayanıksız olduğu için okul boşaltılarak güçlendirme çalışmaları başlatıldı. Geçtiğimi eğitim ve öğretim yılında öğrenciler Plevne Lisesinde eğitim ve öğretimlerine devam etti. Yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi beklenen güçlendirme çalışmaları planlanan sürenin üzerine çıktı. 11 milyon 600 bin liraya ihale edilen proje 6 ayda tamamlanması beklenirken gecikme yaşandı. Okulda güçlendirme çalışmaları bu eğitim ve öğretim yılına sarktı. Gecikmenin sebebi ise Kayseri Yüksek Anıtlar Kurulu gözetiminde yapılan çalışmalarda plan değişiklileri olduğu ileri sürüldü.

Bu dönem okul açılacak mı?

Yeni eğitim ve öğretim yılında çalışmalar yetiştirilemedi. Okullarda ders zilinin çaldığı ilk gün GOP Lisesinde hummalı çalışma devam ettiği gözlemlendi. Okulun yaklaşık 2 hafta içerisinde açılması planlandığı öğrenildi. Çalışmaların tamamlanması ile öğrencilerin kendi okullarına geçmesi bekleniyor.

Ayrıca 7 Ekimde yapılacak olan GOP Lisesi mezunları pilav gününe okul yetiriştirilmesi bekleniyor.

 

Türk eğitim tarihinde önemli bir yere sahip olan Gaziosmanpaşa Lisesi, 1884 yılında 3 yıllık rüştiye olarak açılmış, 1902 yılında da 5 yıllık idadiye dönüştürülmüştür. 1924 yılında idadi, askerî lise ile birleştirilmiştir. 1928 yılında da karma lise olmuştur. Okul, 1947-1948 eğitim ve öğretim yılında, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar gereği Yeşilırmak Özel Lisesi haline dönüştürülmüştür. 1949 yılında yeniden resmî lise yapılarak Tokat Lisesi adını almıştır. 20 Ocak 1953’ten sonra Tokat'ın yetiştirdiği Plevne Savaşı’nın büyük kahramanı Gazi Osman Paşa’nın adı Tokat Lisesine verilmiştir. 1965 yılında okula pansiyon binası, 1973 yılında ek binası, 1974'te de Öğretmen Okulu binası yapılmış ve okul son şeklini almıştır. Tokat'ın en eski lisesi olan Gaziosmanpaşa Lisesi birçok başarılara imza atmıştır. Birçok ünlünün bu okul mezunu olması, on binlerce mezun vermesi Tokat eğitim tarihi için de önemlidir. 2001 Yılında yıkılan birinci ek bina yerine şuanda Tokat Öğretmenevi olarak kullanılan bina yapılmıştır. 2007 Yılından itibaren 530 öğrenci mevcudu ile Tokat Gazi Osman Paşa Anadolu Lisesi, 40 öğretmenle eğitime devam etmektedir. Üniversiteye öğrenci hazırlamak amacını taşıyan okulun İl genelindeki başarı sırası hep önlerde olmuş, kültürel, sportif ve güzel sanatlara yönelik faaliyetlerde daima başarılı olmuştur. 2016 Yılında Etnografya Müzesi açılarak okulun tarihi gün yüzüne çıkarılmıştır. Müzede, okulun açıldığı günden bugüne kadar çalışan tüm öğretmenlerin fotoğrafları, kullanılan eğitim araçları, okulun tarihi geçmişine ışık tutan tüm envanterler ve okula adını veren Gazi Osman Paşa’nın mezarından getirilen toprak sergilenmektedir. 2017 Yılında Okul müzesinde sergilenen eğitim ile ilgili materyallerin yanında ildeki eğitim kurumlarından toplanan materyallerin de sergilenmesi ile İl Eğitim Tarihi Müzesi de Okulda açılmıştır. Eğitim Öğretime 18 derslik, Fizik, Kimya, Biyoloji laboratuvarları, sanat atölyesi, müzik sınıfı, sağlıklı yaşam merkezi ve konferans salonu ile eğitim öğretime devam etmekte olan okulumuz kaliteli bir eğitim vermeyi amaçlamaktadır.

Kaynak: tokathaber.com.tr

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği