Telefon
WhatsApp
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hukuk Fakültesinin önüne İbn-i Kemal Eklensin

Tokat'ta, Osmanlı Devleti'nde şeyhülislamlık yapan ve Kemalpaşazade olarak da bilinen tarihçi İbn-i Kemal için program düzenlendi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Murat Demirkol, 13-14 Mayıs 2022’de Ankara’da kendi üniversitesi yanında TÜBİTAK ve TTK’nın desteğiyle “Uluslararası Kemalpaşazade (İbn Kemal) Sempozyumu” düzenledi ve gerçekleştirdi. 130 katılımcı bildiri sunduğu sempozyum sonrasında bildiriler 4 cilt kitap haline getirilerek basıldı. Baskıya Tokat Valiliği de destek verdi. Şeyhülislam Kemalpaşazade yapılan çalışmanın ardından memleketi Tokat’ta anıldı.

TOGÜ HUKUK’A ADI VERİLSİN TEKLİFİ


Prof. Dr. Murat Demirkol Tokat’ın Mevlana’sı sayılan Şeyhülislam Kemalpaşazade’nin Türkiye çapında tüm kesimlerde tanınırlığını sağlamak için Tokat’ta Valilik ve TOKFED işbirliği ile tanıtım etkinliği düzenlendi. Tanıtım etkinliğinde Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Demirkol konuşma gerçekleştirdi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Zengin, burada gerçekleştirdiği konuşmada, Şeyhülislam Kemalpaşazade’nin çok önemli bir insan ve değer olduğunu söyledi. Zengin, konuşmasında bir de öneri de bulundu. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hukuk Fakültesinin önüne İbn-i Kemal adını ilave edilmesinin çok anlamlı olacağı düşüncesinde olduğunu söyledi.

RECEP YAZICIOĞLU DA SEMPOZYUM DÜZENLEMİŞTİ


Prof Dr Murat Demirkol: Sadece biz Tokat'ta Kemalpaşazadenin daha geniş kitleler tarafından tanınması, mesajının kavranması, öğrenilmesi, Ona dönüklere dönük bir farklı zararın oluşturulmasını amaçlamıştık. inşallah bunu burada bugün gerçekleştireceğiz. Aslında Tokatlıların tanımadığı bir isim değil İbni Kemal. Ta 1985 yılında merhum valimiz Recep Yazıcıoğlu'nun himayelerinde burada bir sempozyum yapılmıştı. Şehhulislam Kemalpaşazade Sempozyumu diye. Onun eserleri Diyanet Vakfı tarafından basıldı. Biz aslında ikincisini Ankara'da gerçekleştirdik. Fakat Ankara'da gerçekleştirdiğimizin burada Tokat'a teşmil edilmesi ve yayılmasıyla ilgili bir amacı burada gerçekleştirmiş oluyoruz.
Haber: Dursun Ekrem Er

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği