Telefon
WhatsApp
Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl iddialar karşısında suskun!

tokatmedyam.com haber sitesinden Fatih Kaplan"ın  23 Mayıs 2022 tarihli haberine göre Erbaa Belediyesine ususüz oalrak harcanan paraların nerede olduğunu sordu.

 

İşte tokatmedyam.com haber sitesinden Fatih Kaplan"ın haberi...

Yaptığımız Haber Yalansa İşin Doğrusu Nedir? Paralar Buhar Olmadıysa Ne Oldu?

Erbaa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 2020 yılında ve daha sonrasında yaptığı harcamalarla ilgili haberimize Sayın, Alper Parlak beyefendi cevap vermek yerine notere giderek bize ihtar çekmiş. Bununla da kalmamış tekzip yayınlamamızı hatta özür dilememizi istemiş. Sayın Parlak’ın; ‘Yalan Haber…’, ‘Şahsım küçük düşürüldü…’ ithamlarında bulunmuş. Buradan ilan edelim araştırılsın yıllardır yaptığımız haberlerde bir tane olsun yalan haber varsa buyursunlar gelsinler biz işimizi bırakalım. Biz her zaman basın ahlak ve ilkelerine uyan bir haber siteyiz, şimdiye kadar böyle oldu bundan sonrada böyle olacak.

Şimdi sorularımızı soralım:

  • Haber yalansa işin doğrusu nedir? İşin asılını belgelerle neden açıklamıyorsunuz?
  • Tekzip yayınlamamızı istemişsiniz hangi açıklamayı yapıp hangi belgeyi ortaya koydunuz hangi savunmayı yapıp işin doğru olup olmadığını belirttiniz ki biz tekzip yayınlayalım? Gönderdiniz de biz mi yayınlamadık?
  • 2020 yılında Korona döneminde; temsil, ağırlama, tören, fuar, organizasyon gideri olarak Yüzbinlerce lirayı nereye harcadınız?
  • 2021 yılında temsil, ağırlama, tören, fuar, organizasyon gideri olarak, Milyonlarca lirayı nereye harcadınız?
  • Erbaa Belediye Başkanı Sayın Ertuğrul Karagöl seçim öncesinde; ‘Şeffaf olacağız, herkes her şeyi soracak cevap vereceğiz…’ derken siz bunları duymadınız mı? Şimdi sayın başkanın bu sözlerini neden boşa çıkarıyorsunuz?
  • Yalan haber dediğiniz metinde yayınlanan belge Erbaa Belediyesi’nin resmi denetim raporunun belgesidir. Bunun farkında mısınız?
  • Erbaa Belediyesi konuyla alakalı resmi bir açıklama yapıp dedikoduları ortadan kaldırmak için hamle yapmazken siz sadece şahsınızla ilgili böyle bir girişime neden girdiniz?
  • Haberin yalan olduğunu düşünüyorsanız neden Cumhuriyet Savcılığı’na gidip suç duyurusunda bulunmak yerine güya göz korkutmak için yapmış gibi koşa koşa notere gittiniz?
  • Basın kanunundan haberiniz var mı? Basın size millet adına sorar siz de milletin parasını nasıl harcadığınızı açıklarsınız. Bunda saklanacak ne var? Koruduğunuz veya korktuğunuz birileri mi var?
  • Hakkınızda oluşan başka dedikoduları da araştıracak ve size soracağız o zaman da belge açıklamak yerine notere mi gideceksiniz?
  • Bizden özür dilememizi istemişsiniz. Biz sizinle hasım veya hısım değiliz. Size özel bir garezimiz olmadığı gibi talebimiz de olmamıştır. Varsa olduysa buyurun açıklayın. Konuyu açıklığa kavuşturacak olan da sizlersiniz. İşin doğruluğunu makul gerekçelerle ortaya koyamazsanız Yüce Türk Milletinden özür dilemeyi ve istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

Sonuç olarak; soru açık ve net. Size emanet edilen para; garip, yetim, öksüz, şühedanın parasıyken ve bu para Korona Virüs tüm her şeyi her yeri altüst etmiş esnaf iflasın eşiğine gelmişken harcandığına göre siz öyle bir zamanda bu kadar parayı nereye harcadınız?

Sayın Parlak; adınızı çıkarmak, size kumpas kurmak, şahsınızı küçük düşürmek bizim işimiz değildir. İşimiz, milletin emanetini devletin bize tanıdığı hakla, gücümüz yettiğince korumak, sormak, sorgulamaktır. Sizin isminizin küçük düşüp düşmemesi kendi elinizdedir. Her şeyin bir açıklaması varsa utanılacak bir iş yoksa işin doğrusunu söylersiniz bizde seve seve her şeyi yayınlarız. Yaptığınız işler ve bu gibi durumlara verdiğiniz karşılıklar şahsınızın küçük düşüp düşmemesini sağlayacaktır. Küçük düşüp düşmemeyi de imza atarken düşünmeniz ve bir gün gelince atılan tüm imzaların hesabının sorulacağını bilmeniz gerekmektedir. Size olan güveni hak etmek, adınıza yakışır iş yapmak sizin elinizde. Bu imzaları atarken hiç kimse silah dayamadı. Eğer varsa öyle bir tehdit bize söylemeniz yeter. Biz o gün yine haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında dimdik dururuz.

Son bir tavsiye, merhum Osman Bölükbaşı’nın dediği gibi; ‘Vatan sizin babanızın tarlası değildir!’ Bu milletin parasını öyle istediğiniz gibi harcayamaz, istendiğiniz gibi at koşturamazsınız.

Biz sizi suçlu ilan etmiyor, yargılamıyoruz yargılamak bizim işimiz değil. Haberin engellenmesini talep etmişsiniz haberin araştırılmasını talep etmeniz en doğru olandır. Eğer haksızlık varsa gidilecek kapı noter değil Türk Milletinin yargı organlarıdır.

Korkacak hiçbir şeyiniz yoksa ve tertemiz iseniz ki biz de bunun meydana çıkmasını istiyoruz gerekeni yapın.

 

Fatih Kaplan 23/05/2022

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği