Telefon
WhatsApp
Ekilmeyen Arazi Kalmayacak

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora, bir yıl boş bırakılan tarım arazilerinin, araziyi boş bırakmayacak olanlara devlet eliyle kiralanacağının haberinin tarımsal üretim için çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Bora, bu uygulama ile atıl arazi tabirinin tarihe karışacağını dile getirdi.

 
 
Tarım ve Orman Bakanlığı tarımla ilgili yeni önlemleri devreye sokuyor. Vatandaşın ucuz gıdaya erişimi için kent tarımı desteklenecek. 1 yıl boyunca boş bırakılan tarla devlet aracılığıyla başkasına kiralanacak. Çiftçiye gübre-mazot, besiciye yem desteği ayni olarak verilecek. Tokat Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora, Bakan Kirişçi tarafından açıklanan bu çalışmayı çok önemsediklerini söyledi.
 
MÜLKİYET EL DEĞİŞTİRMİYOR

Atıl tarım arazisi tabirinin bu uygulama ile birlikte tarihe karışacağını dile getiren Başkan Bora, konuyla ilgili açıklamasında: 1 yıl boş tutulan tarla devlet aracılığıyla başkasına kiralanacak. Devlet bu sistemde aracı olacak ve üretim yapmak isteyen çiftçiye işlemesi için tarla kiralatmış olacak. Arazi sahibi de ekmediği tarlanın kira parasını alacak. Bu sistemde mülkiyet el değiştirmiyor. Sadece kullanım hakkı alınacak. Adalet Bakanlığı ile de temas halinde olunduğunu duyduk. Umarım güzel bir sistem ortaya konur. Üreten bir ülke olmak en büyük hedefimiz. Sadece şehrimizde bile binlerce dönüm sahipli arazi işlenmeyi bekliyor” diye konuştu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği