Telefon
WhatsApp
EĞİTİM FAKÜLTESİ DERSLERİ ÖĞRETMENLERE AÇILIYOR

Tokat Valiliği ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) işbirliğinde geliştirilen protokol ile eğitim fakültesi dersleri öğretmenlere açılıyor.


Protokol imza töreni 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, TOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür ve TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, proje ile ilgili bilgi verdi.

Vali Numan Hatipoğlu yaptığı konuşmada ülkemize örnek teşkil edecek projenin Tokat’tan başlıyor olması nedeniyle duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin şehirle entegre olmasının mutluluk verici olduğunu kaydeden Vali Hatipoğlu, “Üniversiteler özellikle taşrada şehirlere enerji veren bölgenin geleceğini değiştirten merkezlerdir. Yaptıkları planlamalar, akademik çalışmalarla, şehirlerin kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için; tarımının, sanayisinin, pek çok alanının iyileşmesi için faaliyette bulunurlar. İşte tam o anlamda TOGÜ çok güzel işlere imza atıyor. Bugün de onlardan biri gerçekleşiyor. Burada başlayan projemizi diğer üniversitelere yayılacak şekilde ortaya koyuyoruz.” dedi.

Konuşmasında insanların kendilerini geliştirmeleri ve yenilemelerinin en önemli kazanımlardan, değerlerden birisi olduğunu ifade eden Vali Hatipoğlu, “Bu tekamül dediğimiz, insanın kendisini yenileme süreci çok önemli. Bu proje ile öğretmenlerimiz hem çalışma hem de kendisini akademik anlamda yenilemiş olacak. Üniversitemizin kıymetli faaliyeti ile bir şey daha ortaya çıkıyor. Karşılıklı etkileşim, tecrübe o derslerde ortaya konulacak. Hem öğretmenlerimiz yeni eğitim programları, materyalleri, yöntemleri ile ilgili olarak bilgilenecekler hem eğitim fakültesi sıralarındaki gençler, öğrenciler aynı zamanda öğretim üyelerimiz, hocalarımız da bir başka pencereden bakma imkanı bulacaklar. Bu vesileyle bu projede emeği geçen tüm arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum.“ diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından proje tarafları Vali Numan Hatipoğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir arasında protokolün imzaları atıldı.


TOGÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca geliştirilen Yenileme Eğitimleri Başvuru Yazılım Sistemi öğretmenlere anlatıldı. Törene okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin Yenileme Eğitimleri kapsamında gerçekleşen proje ile öğretmenlerin alanlarında kendilerini yenilemelerine katkıda bulunulacak. TOGÜ Eğitim Fakültesinde, her dönem hazırlanmakta olan program kılavuzlarında yer alan derslerin, 14 haftalık konu başlıkları İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla tüm öğretmenlere duyurulacak. Öğretmenler kendi programlarına göre, uygun saatlerde eğitim fakültesinde yürütülen derslere katılarak kendilerini yenileyebilecekler. Aynı zamanda uygulama sayesinde, öğretmen adaylarının motivasyonlarının da artacağı öngörülüyor.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği