Telefon
WhatsApp
 Dünya Arı Günü etkinliklerinin 12.'si Tokat'ta kutlandı

Türkiye'de ilk olarak 2010 yılında Ankara'da “Altın Yağmur” sloganıyla başlayan Dünya Arı Günü etkinliklerinin 12.'si Tokat'ta kutlandı.

 

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği organizasyonunda Tokat İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliklere Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, milletvekilleri, daire müdürlerinin yanı sıra çok sayıda arıcı katıldı. Arı Yetiştiricileri Birliği bahçesinde düzenlenen törende Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Genel Başkanı Ziya Şahin konuşma yaptı. 2022 bal üretim hedefimiz 110 bin ton olduğunu belirten Şahin, arıcılık sektörünün tarım için, gıda için, gelecek için stratejik bir sektör olduğuna dikkat çekti.

 

Yapılan konuşmaların ardından bilgi yarışması düzenlendi. Soru cevap şeklinde yapılan yarışmada katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayrıca Dünya Arı Günü etkinlikleri dolayısı ile düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Program bal peteğinden yapılan yaşta pastanın kesilmesi ile sona erdi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği