Telefon
WhatsApp
Depremden etkilenen tüm vatandaşlar için Tokat Valisi Numan Hatipoğlu Yeşilırmak'a saygı çelengi bıraktı

Vali Hatipoğlu Yeşilırmak'a çelenk bıraktı

Depremden etkilenen tüm vatandaşlar için Tokat Valisi Numan Hatipoğlu Yeşilırmak'a saygı çelengi bıraktı.

 
 
6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde büyük yıkıma sebep olan Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki büyük deprem sonrası depremden etkilenen tüm vatandaşlar için Tokat Valisi Numan Hatipoğlu Yeşilırmak'a saygı çelengi bıraktı.

 

6 Şubat'ta meydana gelen "Asrın Felaketi"olarak adlandırılan Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7, 7.6'lık depremlerin üzerinden 3 ay geçti. Bu süreçte deprem bölgesi hızla ayağa kaldırılması için tüm imkanlar seferber edilirken  deprem sonrası 11 ilde depremden etkilenen insanlar başka şehirlerde misafir ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından  Dünya Çevre Günü programı kapsamında bugün saat  Hıdırlık Köprüsü yanında depremden etkilenen tüm vatandaşlar adına  Tokat Valisi Numan Hatipoğlu Yeşilırmak'a saygı çelengi bıraktı. Vali Numan Hatipoğlu çelenk bırakımı sonrasında"6 Şubat depreminden sonra Tokat'ta bulunan kamu görevlilerimizin büyük bir kısmı deprem bölgelerinde görev aldılar. Başta arama kurtarma birliklerimiz olmak üzere jandarmamız, emniyetimiz, Çevre ve Şehircilik personelimiz hep herkes seferber oldu, halkımız seferber oldu. Bu bilinçle bundan sonraki süreci de idare etmek, yönlendirmek hepimizin ortak görevi. Çevre haftası dolayısıyla da yine andığımız deprem şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Mekanları cennet olsun. Bizler de tekrar tüm sorumlu birimler olan çevre haftasının duyarlılığını tüm bir yıla ve tüm faaliyetlerimize yaymak gibi bir hedef içerisinde olacağız"dedi.

 


ÇEVRE DUYARLILIĞINI TÜM FAALİYETLERİMİZE YAYMAK GİBİ BİR HEDEFİMİZ OLACAK

Vali Numan Hatipoğlu"Çevre koşullarına uygun bir şekilde inşa etmenin gereği özellikle 6  Şubat'ta yaşadığımız olağanüstü deprem felaketi dolayısıyla bir kez daha ortaya çıktı. Bu anlamda daha önce yaşadığımız tecrübe, deprem tecrübelerinden dolayı özellikle kamu binalarımızın çok daha hazırlıklı olduğu bir kez daha görüldü. 17 Ağustos 1999' da yaşadığımız depremin akabinde yapılan düzenlemeler her geçen gün çok daha iyi şartlarda binaları ortaya çıkardı. Ama aynı zamanda yapılması gereken en önemli hususlardan birisi de çevreyle barışık şehirleri inşa etmek.  Türkiye Yüzyılının ilk kabinesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanımız da bununla ilgili açıklamalarda da bulundu. Tüm toplum kesimlerimizin zihniyet değişimine ihtiyacı vardı. Bu noktada da gerekli adımların atılacağı ortadadır. Biz de Tokat olarak aynı şekilde gerekli çalışmaları, hassasiyeti yürüteceğiz. 6 Şubat depreminden sonra Tokat'ta bulunan kamu görevlilerimizin büyük bir kısmı deprem bölgelerinde görev aldılar. Başta arama kurtarma birliklerimiz olmak üzere jandarmamız, emniyetimiz, Çevre ve Şehircilik personelimiz hep herkes seferber oldu, halkımız seferber oldu. Bu bilinçle bundan sonraki süreci de idare etmek, yönlendirmek hepimizin ortak görevi. Çevre haftası dolayısıyla da yine andığımız deprem şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Mekanları cennet olsun. Bizler de tekrar tüm sorumlu birimler olan çevre haftasının duyarlılığını tüm bir yıla ve tüm faaliyetlerimize yaymak gibi bir hedef içerisinde olacağız"ifadelerine yer verdi

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği