Telefon
WhatsApp
Demir Adam Mikail

Yaklaşık 7 yıl önce yakalandığı yumuşak doku kanseri ile mücadele sürecinde sağ bacağını kaybeden 22 yaşındaki Mikail Yıldırım, Tokat’ta hayatına ‘Demir Adam’ olarak devam ediyordu. Hastalığıyla mücadele sürecini takip ettiğimiz Mikail’den maalesef acı haber geldi. Mikail’in bir süre önce yoğun bakıma alındığı, dün ise vefat ettiği öğrenildi

Türkiye onu sinovyal sarkom (yumuşak doku) kanseri mücadelesiyle tanımıştı. Tokat merkezde ikamet eden Güngör ve Kevser Yıldırım (45) çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Elektrik Elektronik Meslek Yüksek Okulu Elektrik Elektronik Bölümü öğrencisi Mikail Yıldırım’ın tekrar sağlığına kavuşabilmesi için bacağından ameliyat olması gerekmiş, ameliyat için gerekli olan 210 Bin TL sevilen sanatçı AHBAP Kurucusu Haluk Levent’in desteğiyle sağlanmıştı. 2020 yılı Ocak ayında ameliyata alınan Mikail’in bacağı maalesef kurtarılamamıştı.
Önceleri bacağının kesilmemesi için mücadele veren Mikail, ameliyatın ardından büyük üzüntü yaşadı. Yeni hayatına ‘Demir Adam’ olarak devam etmek zorunda kalan Mikail’in bu durumu kabullenmesi kolay olmadı. Ameliyat’tan bir süre sonra Covid-19 pandemisi Türkiye’de patlak verince Mikail eve kapanmak zorunda kaldı. Mikail’in yürüyebilmesi için geçici olarak bir protez bacak takıldı. Ardından protez bacağa alışma süreci geldi. Protez bacağına alışma sürecinin ardından hayatını bu şekilde devam ettiren Mikail’in son zamanlarda sağlık durumunun kötüye gittiği ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Mikail 2020 yılında gazetemize verdiği röportajında protezi takıldıktan sonra akciğerinde ufak nodüller nedeniyle ameliyat geçirdiğini ama hala ufak nodüller nedeniyle kemoterapi aldığını anlatmıştı. Ancak Mikail Yıldırım’dan acı haber geldi. Tüm mücadelesine rağmen Mikail’in hayatını kaybettiği öğrenildi. Cenazesi dün öğle namazına müteakip Ortaören köyünde toprağa verildi.

‘DEMİR KADIN’ NESLİCAN TAY’I ÖRNEK ALMIŞTI


Herkesin içindeki başarma duygusunu açığa çıkaran ve yakalandığı kanserle mücadelesinde Türkiye’ye örnek olan Neslican Tay 20 Ekim 2019 tarihinde hayata gözlerini yummuştu. Neslican hayatını kaybetti ancak mücadelesi hiç ölmedi. ‘Ben bir bacaktan ibaret değilim. Çok daha fazlasıyım” diyerek kendisine ‘Demir Kadın’ adını takan Neslican’ın mücadelesini örnek alan Tokatlı ‘Demir Adam’ Mikail Yıldırım, o röportajında “Mücadele anlamında aynıyız’ demişti.

MİKAİL’İN TEDAVİ SÜRECİ NASILDI?
Mikail Yıldırım (20) sağ ayağından sinovyal sarkom kanserine yakalandı. Yıldırım çifti çocukları Mikail'i, Tokat'ta Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada sağ ayağının kesilmesine karar verilmesi üzerine aile çocuklarını Ankara Onkoloji Hastanesi'ne götürdü. 2017 yılının Mart ayında tümör rezeksiyonu ve modüler tümör protez ameliyatı uygulandı. Ameliyat sonrasında protez çevresinde gelişen enfeksiyon nedeniyle 1 yıl tedavi edildi. Fakat ayağında bir iyileşme göremeyen Yıldırım ailesi, çocuğunun ayağının kesilmemesi için İstanbul'da bulunan özel bir hastaneye götürdü. Burada Mikail Yıldırım'ın ilk tedavisini yapan doktorlar, protez çevresinde enfeksiyon, peroneal sinir felci, diz hareketlerinde kısıtlanma tespit etmiş bunun tedavisi için gereken toplam 2 ameliyat için 210 bin Lira toplanmıştı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği