Telefon
WhatsApp
Cumhurbaşkanı Erdoğan;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YHT'nin Sivas ile birlikte Yozgat, Kırıkkale ve bölgedeki şehirlere hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Erzincan ve Tokatlı kardeşlerimiz bu rahatlığı yaşayacak" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Hükümet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. Sivas’ta mitinge katılanların sayısının 100 bin olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasette Sivas’ta böyle bir muhteşem coşkuyu yaşamamıştım. Bugün bir başkasınız. Biliyorum ki Pazar gününe hazırlık yapıyorsunuz. Zaten Cumhur İttifakı 5’in 4’ünü aldı. Keşke diğerini de alsaydınız 5’te 5 yapabilirdiniz. Önemli olan Pazar” dedi.

 

“Pazar günü bunlara tam bir Osmanlı tokadı yaraşır”

Tüm Sivaslıları selamladığını ifade eden Erdoğan, mitinge katılmayan vatandaşlara selamını gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Masanın etrafında olanlardan bir Sivaslı vardı dimi. Biz hızlı tren dediğimiz zaman ne gerek var diyordu. Ne yazık ki Bay Bay Kemal’in takdimini de o yaptı. Pazar günü bunlara tam bir Osmanlı tokadı yaraşır” şeklinde konuştu.

Sivas’a bir ay önce geleceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara - Sivas Hızlı Tren hattının açılış sevincini beraber yaşayacaklarını, ancak sağlık sorunundan dolayı açılışa katılamadığını hatırlattı. Erdoğan, “Biz de orada olamıyoruz müjdelerimizle Sivaslı kardeşlerimizin yanında yer alalım dedik. Hızlı tren hattımızı bir ay boyunca ücretsiz yaptık” dedi.

 

“Bu hattı Erzincan, Erzurum, Kars’a kadar uzatacağız, oradan da Bakü Tiflis Hattına bağlayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivaslı vatandaşların artık Ankara’ya hızlı trenle yaklaşık 2 saatte gittiğini, İstanbul’a da 6 saatte gittiklerini belirtti. Hızlı trenin Sivas ile birlikte Yozgat, Kırıkkale ve bölgedeki şehirlere hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, “Bay Kemal bu işler lafla olmuyor icraat gerektiriyor. Toplam uzunluğu 405 kilometreye ulaşan bu hattan komşu illerimiz de istifade edecek. Erzincan ve Tokatlı kardeşlerimiz bu rahatlığı yaşayacak. Yerköy İstasyonundan Kayseri’ye bir bağlantı kurulacak. Bu hattı Erzincan, Erzurum, Kars’a kadar uzatacağız. Oradan da Bakü Tiflis Hattına bağlayacağız” açıklamasını yaptı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği